26.06.2019    18:16

Εconomist για Τσίπρα: Ατάραχος μπροστά στον εκλογικό αφανισμό που έρχεται – Όπως ο Σωκράτης πριν πιει το κώνειο

Με τον… Σωκράτη παρομοιάζει άρθρο του The Economist τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός σύμφωνα με το περιοδικό είναι ατάραχος όπως ακριβώς ήταν και ο Σωκράτης πριν πιει το κώνειο παρόλο που βλέπει τον εκλογικό του αφανισμό να έρχεται.

Το άρθρο με τίτλο «Syriza, Greece’s ruling party, is headed for electoral defeat» αναφέρει ότι «για έναν άνδρα που αντιμετωπίζει την επικείμενη εκλογική του ήττα, ο 44χρονος πρωθυπουργός της Ελλάδας, μοιάζει ατάραχος όπως ακριβώς και ο Σωκράτης πριν πιει το κώνειο».

Στις δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευτεί τους τελευταίους τρεις μήνες και δείχνουν σαφή προβάδισμα της Νέα Δημοκρατίας στις εκλογές αναφέρεται ακόμα το κείμενο λέγοντας ότι τις 9 από τις 12 η διαφορά εμφανίζεται διψήφια.

«Οι επόμενες εκλογές στην Ελλάδα πρέπει να γίνουν μέχρι τον Οκτώβριο (αν και πολλοί πιστεύουν ότι θα γίνουν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου) και μια συνέντευξη που έδωσε ο Τσίπρας στον Economist έμοιαζε να είναι επικεντρωμένος περισσότερα στην υστεροφημία του και λιγότερο στο μέλλον.

 

Κάνοντας μια αναδρομή στο πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ο Economist γράφει για τον Αλέξη Τσίπρα ότι «έχει εκτελέσει την πιο αξιομνημόνευτη μεταστροφή στην πρόσφατη ευρωπαϊκή ιστορία». «Ο υπουργός Οικονομίας που αψηφούσε τους Γερμανούς, ο Γιάνης Βαρουφάκης, απομακρύνθηκε, οι όροι του Μνημονίου που είχε επανειλλημένως απορρίψει έγιναν δεκτοί και η τελευταία φάση του προγράμματος λιτότητας εφαρμόστηκε πλήρως» προστίθεται στο άρθρο.