19.10.2018    02:29

Ζαγοραίος για Μάτι μετά τις αντιδράσεις: Δεν υπήρξε παρέμβαση Αρείου Πάγου στην έρευνα

Καμία παρέμβαση δεν επιχειρήθηκε και δεν έγινε εκ μέρους της  Εισαγγελέως του Αρειου Πάγου στην έρευνα για τη φωτιά στο Μάτι αναφέρει σε δήλωση του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος επισημαίνοντας ότι η έρευνα συνεχίζετα με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής :

Αναφορικά με τα όσα γράφονται και αναφέρονται σχετικά με  «παρεμβάσεις” στην έρευνα για την πυρκαγιά της 23/7/2018 θα ήθελα να διευκρινίσω τα κάτωθι:
Η έρευνα για την πυρκαγιά ξεκίνησε με παραγγελία της κ. Εισαγγελέως του Α.Π. Από την πρώτη στιγμή η κ. Εισαγγελέας στάθηκε, όπως πάντα κατά τη διάρκεια της θητείας της, αρωγός σε οποιοδήποτε ζήτημα χρειαστήκαμε τη βοήθειά της. Ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση εκ μέρους της στην έρευνά μας με οποιοδήποτε τρόπο. Δεν τίθεται ζήτημα αναδιπλώσεως της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου καθόσον είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή την βούλησή της να ολοκληρωθεί η έρευνα το ταχύτερο δυνατό και από τους ίδιους τους εισαγγελείς που ξεκίνησαν την έρευνα.

Το έγγραφο που αφορά την έρευνα της Γενικής Επιθεωρήτριας προφανώς παρερμηνεύθηκε. Οι επιθέσεις που δέχεται η κ. Εισαγγελέας είναι το λιγότερο άδικες για έναν άνθρωπο που στήριξε με το έργο του την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Η έρευνα για την πυρκαγιά της 23/7/2018 συνεχίζεται κανονικά και με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς.