16.02.2019    14:35

Ηλεία: Μάχη για να μη περάσει η φωτιά σε κατοικημένες περιοχές

Μάχη με τη πύρινη λαίλαμα εξακολουθούν να δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στις περιοχές Κρυονέρι και Περιστέρι Αμαλιάδας, ώστε για να κρατήσουν τις εστίες φωτιάς, μακριά από τις κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, τόνισε ότι υπάρχουν δύο ενεργές εστίες. Η πρώτη βρίσκεται ανάμεσα στις κοινότητες Δαφνιώτισσα και Κρυονέρι, και η δεύτερη ανάμεσα στις κοινότητες Περιστέρι και Οινόη.

Στα μέτωπα της φωτιάς επιχειρούν 42 πυροσβέστες και 20 οχήματα, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα με 12 άτομα, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες της περιφέρειας και των δήμων, 6 μεγάλα ερπυστριοφόρα που ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες και ένα μηχάνημα έργου.

Όπως πρόσθεσε ο περιφερειάρχης, «γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια στα μέτωπα της φωτιάς, αλλά πέρα από την δουλειά που πρέπει να γίνει, είναι απολύτως αναγκαίο να επιχειρήσουν αύριο το πρωί, με το πρώτο φως της ημέρας, εναέρια μέσα». Σε αυτό το σημείο ο Απόστολος Κατσιφάρας είπε ότι «αν η φωτιά πάρει νέες διαστάσεις, υπάρχει ο κίνδυνος, λόγω της διεύθυνσης του ανέμου, να επαναληφθούν τα όσα έγιναν το 2007, δηλαδή να εξαπλωθεί προς την Οινόη, να περάσει στην περιοχή Στρέφι και από εκεί να φθάσει στην Αρχαία Ολυμπία».