26.09.2018    02:58

Η Αυγή υβρίζει τον Αρχιεπίσκοπο – Προβληματισμός στο Μαξίμου

Επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς σε βάρος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για όσα ειπε στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ εξαπολύει στο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Αυγή».

Αν και ο κ. Ιερώνυμος επέκρινε μόνο τη στάση του υπουργού Παιδείας, η εφημερίδα που εκφράζει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο στο πρωτοσέλιδό της για «Μισαλλόδοξο κήρυγμα».
Αναφέρει το πρωτοσέλιδο της Αυγής: «Με ένα άκρως «προβληματικό» σε ύφος και περιεχόμενο τηλεοπτικό κήρυγμα, ο αρχιεπίσκοπος άφησε κατά μέρος το λόγο της αγάπης προς τον πλησίον και μίλησε για κίνδυνο αφελληνισμού και αποχριστιανοποίησης της χώρας από τους πρόσφυγες, ζήτησε αναβολή της ανέγερσης τεμένους στην Αθήνα, έδωσε άφεση αμαρτιών στις ακρότητες Αμβρόσιου και πέταξε το γάντι στην κυβέρνηση για τον χωρισμό Εκκλησίας-κράτους».

Στο δε κείμενο για τη συνέντευξη του κ. Ιερώνυμου η «Αυγή» χρησιμοποιεί φράσεις όπως «απαξιώνοντας την πρόσφατη απόφαση του Κοινοβουλίου ζήτησε την αναβολή της ανέγερσης τεμένους» και «εθνικιστική φρασεολογία όπως «κίνδυνος αφελληνισμού και αποχριστιανοποίηση»».

Η στάση αυτή της Αυγής έχει προκαλέσει προβληματισμό στο Μαξίμου, το οποίο προσπαθεί να κατεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον Ιερώνυμο. Μάλιστα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, προσπαθώντας να κρατήσει ισορροπίες είπε στον Σκάι ότι «ο Ιερώνυμος μας έχει συνηθίσει σε ένα ήρεμο λόγο και δεν είναι «σωστό να κλιμακώνεται η αντιπαράθεση είτε από τη μια είτε την άλλη μεριά… Θα πρέπει ο καθένας να αφοσιώνεται στο ρόλο του και να μην προκαλούνται τριβές που είναι αχρείαστες».