15.10.2018    23:28

Η ΝΔ απαντά σε κυβέρνηση και ΔΝΤ: Μη ζητάτε συνευθύνη στην αξιωματική αντιπολίτευση για τα μέτρα!

Να μην ζητά συνευθύνη από την αξιωματική αντιπολίτευση, ζήτησε η ΝΔ από την κυβέρνηση για τα μέτρα που θα φέρει στη Βουλή.

Ωστόσο, είναι προφανές ότι το σχόλιο απευθύνεται και στην Ουάσιγκτον, καθώς η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση σχολιάζοντας την άποψη του εκπροσώπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, ο οποίος μεταξύ άλλων άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθούν διαβεβαιώσεις από την ελληνική αντιπολίτευση για δέσμευση στην εφαρμογή των μέτρων της νέας συμφωνίας.

«Οι δηλώσεις του κ. Rice επιβεβαιώνουν, άλλη μια φορά, ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα επιθυμεί τη συμμετοχή του Δ.Ν.Τ. στο πρόγραμμα. Άρα, θα πρέπει, επιτέλους, να μπει ένα τέλος στα ψέματα του κ. Τσίπρα στο εσωτερικό της χώρας», σημείωσε και πρόσθεσε:

Είναι επίσης σαφές ότι ο εκπρόσωπος του Δ.Ν.Τ. δηλώνει ότι δεν είμαστε κοντά στο στάδιο της συμφωνίας».

«Η Κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την καθυστέρηση που επιβαρύνει με πρόσθετα μέτρα λιτότητας τους πολίτες. Επομένως, να μην ζητούν από την Αξιωματική Αντιπολίτευση καμία συνευθύνη», τονίζει και καταλήγει:

«Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι η στάση της Αντιπολίτευσης. Είναι η ανικανότητα, η ανευθυνότητα και η αναξιοπιστία της Κυβέρνησης».