23.10.2017    14:48

Η ΟΝΝΕΔ Φλώρινας «καταγγέλλει» τον Παπαμιμίκο

 

Ακόμα μια καταγγελία εχει φτάσει στη Συγγρού αλλά και στα κεντρικά της ΟΝΝΕΔ στη Μεσογείων σε σχέση με την εκλογική διαδικασία στην Φλώρινα.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι νεολαίοι της Φλώρινας παρά το γεγονός ότι ο υποψήφιος πρόεδρος εκλέχτηκε σε δεύτερη και τρίτη καταμέτρηση σε κάλπη του Αμυνταίου ως δια μαγείας άλλαξε η σειρά κατάταξης και άλλαξε το τελικό αποτέλεσμα.

Το κορυφαίο όμως είναι ότι η εφορευτική επιτροπή δεν επικύρωσε το αποτέλεσμα και παρέπεμψε στην κεντρική εφορευτική επιτροπή της ΟΝΝΕΔ.papamimikos

Παρά το γεγονός ότι έχει περάσει μια εβδομάδα ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Γεωργιάδης και κατ’ επέκταση ο Ανδρέας Παπαμιμίκος ακόμα δεν έχουν επικυρώσει το αποτέλεσμα. Πάντως από τις αρχές της εβδομάδας το 15minutes.gr έγραφε για το «ψαλίδισμα» Παπαμιμίκου σε υποψηφίους που στηρίζει το μητσοτακικό μπλοκ.

Διαβάστε τι γράφουν συγκεκριμένα οι γαλάζιοι νεολαίοι της Φλώρινας:

» Κατά την εκλογική διαδικασία που διεξήχθη πανελλαδικά την Κυριακή 3ης Απριλίου 2016 με σκοπό την ανάδειξη οργάνων της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., στο εκλογικό τμήμα του Αμυνταίου Φλώρινας, παρατηρήθηκαν πρωτοφανή φαινόμενα στρέβλωσης του εκλογικού αποτελέσματος.

Συγκεκριμένα η εφορευτική επιτροπή του εν λόγω εκλογικού τμήματος αποτελούμενη από τους κυρίους: Κουφοκότσιο Νικόλαο, Δαρβάνη Λάζαρο και Δημητριάδη Ιωάννη, έπειτα της εξαγωγής των αποτελεσμάτων ενημέρωσε ως όφειλε τηλεφωνικώς το κεντρικό εκλογικό τμήμα της Φλώρινας για το πέρας της διαδικασίας της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων με αριθμό ψηφισάντων 69 εκ των 92 εγγεγραμμένων και σταυρούς προτίμησης 43 υπέρ Ζέρβα Κων/νου, 24 υπέρ Τσακαλίδη Πέτρου και 2 Άκυρων Ψηφοδελτίων.

Στην συνέχεια, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στο εκλογικό τμήμα της Φλώρινας με προφανέστατο προβάδισμα υπέρ του υποψηφίου Πέτρου Τσακαλίδη ο κ.Κουφοκότσιος Νικόλαος αποφάσισε αυτοβούλως να καταμετρήσει εκ νέου τα ψηφοδέλτια, εν τη απουσία μάλιστα των υπόλοιπων δύο μελών της εφορευτικής επιτροπής όπως ο ίδιος επεσήμανε σε σχετική τηλεφωνική επικοινωνία.

Αποτέλεσμα της εν λόγω ενέργειας ήταν αυτή την φορά να προκύψουν 77 ψηφίσαντες και σταυροί προτίμησης: 50 υπέρ Ζέρβα Κων/νου, 26 υπέρ Τσακαλίδη Πέτρου και 26 και 1 Άκυρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο εκλογικό τμήμα της Φλώρινας προσήλθαν 585 ψηφοφόροι και στο εκλογικό τμήμα του Αμυνταίου μόλις 71. Παρά την προφανέστατη διαφορά του αριθμού των ψηφισάντων, την εύλογη καθυστέρηση της διαδικασίας της καταμέτρησης από πλευράς εκλογικού τμήματος Φλώρινας και ενώ είχε ζητηθεί επανειλημμένως η αποστολή των αποτελεσμάτων από το Αμύνταιο στην Φλώρινα, αυτά δεν αποστέλλονταν ακόμη και όταν η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων της Φλώρινας έληγε, αναδεικνύοντας νικητή τον υποψήφιο Πέτρο Τσακαλίδη. 

Επίσης θα πρέπει να τονισθεί πως ακόμη και όταν το εκλογικό υλικό του εκλογικού τμήματος του Αμυνταίου προσκομίσθηκε στο εκλογικό τμήμα της Φλώρινας, τα ψηφοδέλτια που παραδόθηκαν δεν έφεραν την απαιτούμενη αρίθμηση και υπογραφή όπως ορίζεται από την Γενική Εγκύκλιο για την διεξαγωγή Διαδικασιών Ανάδειξης Προέδρων Νομαρχιακών Επιτροπών, των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων και Συνέδρων για το 10ο Τακτικό Συνέδριο της Ο.Ν.Ν.Ε.Δ. και συγκεκριμένα από την παράγραφο 17 περί της «Διαλογής ψήφων και υπογραφής πρακτικών»: Η αρµόδια Εφορευτική Επιτροπή αποσφραγίζει έναν-έναν τους φακέλους. Ο Πρόεδρος επιδεικνύει το περιεχόμενο ψηφοδέλτιο, το αριθμεί και µονογράφει τους εκάστοτε σταυρούς. Η εγκυρότητα και η ακυρότητα των ψηφοδελτίων κρίνεται κατά πλειοψηφία σύµφωνα µε τα υπό των παραγράφων 9, 11 και 12 του παρόντος Άρθρου.

Βάση των παραπάνω, διαπιστώνεται εύκολα σειρά παρατυπιών και σκόπιμων κωλυσιεργιών εκ μέρους της εφορευτικής επιτροπής του εκλογικού τμήματος Αμυνταίου οι οποίες παρά μόνο τυχαίες δε μπορούν να χαρακτηριστούν. Συμπεριλαμβανομένης της γενικής εικόνας που παρουσιάζουν τα κατατεθειμένα πρακτικά του εν λόγω εκλογικού τμήματος και την σειρά των γεγονότων, προκύπτει ξεκάθαρα η εσκεμμένη αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος με σκοπό την επικράτηση του υποψηφίου Ζέρβα Κων/νου.

Είναι απαράδεκτο να επηρεάζεται το εκλογικό αποτέλεσμα από νέους ανθρώπους οι οποίοι υποτίθεται πως αποτελούν το αισιόδοξο αύριο και το μέλλον της πατρίδας μας. Η Ο.Ν.Ν.Ε.Δ., τα μέλη και οι διαδικασίες της αποτελούν την ανανέωση κατά της διαφθοράς. Είναι αδιανόητο να προσβάλλεται κατά τον τρόπο αυτό, η απήχηση και η συμμετοχή του κόσμου στο κάλεσμα μίας δημοκρατικής διαδικασίας, που αν μη τι άλλο παρά θα αποστασιοποιηθεί από την παράταξη μας εάν γίνουν δεκτές τέτοιες αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα παραπάνω, καταγγέλλεται η αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος που συνέβη στο εκλογικό τμήμα Αμυνταίου Φλώρινας και απαιτείται:

  • Η άμεση ενημέρωση περί του θέματος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.
  • Η άμεση απάντηση του γραμματέα της Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου

3)  Η άμεση απάντηση – τοποθέτηση του Προέδρου της Ο.Ν.Ν.Ε.Δ. Πανελλαδικά κ. Βασίλη Γεωργιάδη.

4)  Η άμεση συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

5)  Η ολική ακύρωση του συνόλου των ψηφοδελτίων του εκλογικού τμήματος του Αμυνταίου βάση νόμου.

Η Ο.Ν.Ν.Ε.Δ. και το σύνολο της δημοκρατικής μας παράταξης ανέκαθεν δεν είχε καμία απολύτως ανάγκη από ανθρώπους και τακτικές που προσβάλλουν την νοημοσύνη των μελλών της και καταστρατηγούν την Δημοκρατία. Σήμερα, σε αυτήν την κρίσιμη καμπή για την πατρίδα μας οφείλουμε όλοι μας, περισσότερο παρά ποτέ, την προάσπιση των δημοκρατικών δεδομένων περιθωριοποιώντας όσους προσπαθούν να τα ευτελίσουν «.