18.06.2018    03:12

Η ώρα των αποζημιώσεων για το τροχαίο με την Porsche

Οι εικόνες από το βίντεο στον χώρο στάθμευσης στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, όπου το αυτοκίνητο του Γιώργου Βακάκη, γιου του ιδιοκτήτη των Jumbo, καρφώθηκε με τεράστια ταχύτητα πάνω στο σταθμευμένο όχημα του Υπάτιου Πατμάνολγου, επανέρχονται στο προσκήνιο υπό το φως της ακροαματικής διαδικασίας στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Η συζήτηση της αγωγής του Υπάτιου Πατμάνογλου κατά της οικογένειας Βακάκη έγινε χωρίς την παρουσία του Απόστολου Βακάκη, ο οποίος οδηγούσε την μαύρη Πόρσε, που συγκρούστηκε με σφοδρότητα με το σταθμευμένο αυτοκίνητο του Πατμάνογλου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ακαριαία η 33χρονη σύζυγός του Αποστολία και ο μόλις τριών ετών γιος τους Παύλος.

Ο άτυχος πατέρας είδε να χάνονται μπροστά στα μάτια του, η γυναίκα και το παιδί του, ενώ το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας προκάλεσαν σοκ στο πανελλήνιο.

Παρών στη σημερινή συζήτηση ήταν ο Υπάτιος Πατμάνογλου ο οποίος αξιώνει περίπου 2 εκ. ευρώ, ενώ συγγενικά πρόσωπα διεκδικούν επιπλέον 1,3 εκ ευρώ. Η οικογένεια Βακάκη δεν παραστάθηκε στο δικαστήριο, ενώ η ασφαλιστική εταιρία παραστάθηκε δια της δικηγόρου Χρύσας Σαλαβράκου.

Η δικηγόρος της ασφαλιστικής εταιρίας συνομολόγησε την υπαιτιότητα και υποστήριξε ότι έγινε συμβιβαστική πρόταση στην οικογένεια ύψους περίπου 2,4 εκ ευρώ. Η οικογένεια δεν την αποδέχτηκε, αξιώνοντας συνολικά ποσά ύψους 3,3 εκ. ευρώ.

«Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και είμαι ιδιωτικός υπάλληλος. Ήμουν πρώτος ξάδελφος της Αποστολίας. Δεν έχω άμεση γνώση των πραγμάτων, αλλά γνωρίζω από τον Υπατιο Πατμάνογλου. Ήταν μια αγαπημένη οικογένεια. Τα αδέλφια ήταν ενωμένα. Ήταν μαζί από 16 χρόνων. Ήταν υπέροχο ζευγάρι, με πολλά όνειρα. Είχαν εγκατασταθεί στην Πτολεμαίδα και ο Υπατιος διορίσθηκε στην ΕΥΔΑΠ στην Αθήνα. Ερχόντουσαν στην Αθήνα όταν έγινε το ατύχημα. Ήταν δεμένοι και με τις οικογένειες τους. Ο Υπατιος μετά το δυστύχημα δε μπόρεσε να ξαναδουλέψει και δε νομίζω να τα καταφέρει», κατέθεσε ο ξάδελφος της άτυχης Αποστολίας Πατμάνογλου στο δικαστήριο. Το Δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει απόφαση.