23.02.2019    22:05

Θεοδωράκης: Ελπίζουμε να μην αντικατασταθούν οι «φίλοι εργολάβοι» με τους «κουμπάρους εργολάβους»

Η κυβέρνηση έδωσε όλη την εξουσία σε έναν υπουργό της και περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα των επιλογών της, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε τη θέση του ότι είναι «ανάγκη να σπάσουμε τις τριγωνικές σχέσεις media- τράπεζες- πολιτικοί» και υπογράμμισε:

«Η κυβέρνηση ήθελε να δώσει όλη την εξουσία σε έναν υπουργό της. Περιμένουμε λοιπόν να δούμε τα αποτελέσματα των επιλογών της. Ελπίζουμε να μην αντικαταστήσουμε τους «φίλους εργολάβους» με τους «κουμπάρους εργολάβους»».

«Όχι πάντρεμα μηχανισμών αλλά πολιτική – πολιτική – πολιτική», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σχετικά με τη δημιουργία ενός ενιαίου σχήματος που θα περιλαμβάνει όλες τις κεντρώες προοδευτικές δυνάμεις και προσέθεσε: «Αυτό που λείπει είναι μια ξεκάθαρη πολιτική πρόταση. Γι’ αυτό λέμε ότι θα πρέπει να επιδιώξουμε μια ελάχιστη οργανωτική συμφωνία στην κορυφή και μια μεγάλη πολιτική αντιπαράθεση στην κοινωνία. Να πει ο καθένας τις απόψεις του, τις λύσεις που προτείνει για την χώρα και ο κόσμος σε ανοιχτή ψηφοφορία να επιλέξει ηγέτη και θέσεις».

Ο κ. Θεοδωράκης υποστηρίζει ότι «είναι δύσκολο το εγχείρημα, αλλά αξίζει να προσπαθήσουμε. Χωρίς εγωισμούς, χωρίς αρχηγισμούς και χωρίς μηχανισμούς» και προσθέτει: «Εννοώ κάτι εντελώς καινούργιο, δηλαδή, που θα έλκει εκτός από όλους αυτούς που είπατε και τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που κρατούν απόσταση από τα σημερινά κόμματα».