23.06.2018    13:07

Θεοδωράκης: H κυβέρνηση γέρασε πολύ πριν την ώρα της…

«H κυβέρνηση γέρασε πολύ πριν την ώρα της και παρουσιάζει συμπτώματα που άλλες κυβερνήσεις είχαν παρουσιάσει πολύ αργότερα» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ και κληθείς να σχολιάσει τα περί εκλογών ο κ.Θεοδωράκης τόνισε ότι «κάποιοι φλερτάρουν με το κόλπο της απόδρασης και θέλουν να τζογάρουν σε ακόμα μια εκλογική μάχη αλλά ελπίζω να μην επικρατήσει η φυγή προς τα πίσω».
«Πρέπει να αποφύγουμε τις εκλογές και ο Τσίπρας να βρει το θάρρος να εκτιμήσει την κατάσταση, να συζητήσει με τους βουλευτές ώστε να δημιουργηθεί μια Βουλή που θα δώσει λύσεις» υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Ως προς το ασφαλιστικό ο κ.Θεοδωράκης υποστήριξε πως «Τσίπρας, Τσακαλώτος και Δραγασάκης θα πρέπει να ακούσουν τους πολίτες και να καταθέσουν πρόταση για το ασφαλιστικό», το οποίο όπως είπε, «είναι το συνεχές έγκλημα των τελευταίων 30 ετών».
«Δεν είναι μόνο ο Κατρούγκαλος ο λίγος.
Γιατί ο Τσακαλώτος δήλωσε «αλίμονο μας αν δεν έχουμε τελειώσει έγκαιρα την αξιολόγηση» αν και αυτός είναι ο μαέστρος;
Οι ίδιοι κυριαρχούν δεν μπορούν να κάνουν την στοιχειώδη συνεννόηση, τι έφταιξε;» διερωτήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Κριτική όμως ο κ.Θεοδωράκης άσκησε και για το προσφυγικό, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση με τη στάση της κατάφερε να αναβαθμίσει το ρόλο της Τουρκίας και των Σκοπίων.
«Θα πρέπει να περάσουμε από την πολιτική του οίκτου στην εθνική πολιτική δικαιοσύνης.
Ζήτησα να ορίσουμε από κοινού κάποιον εθνικό χειριστή της υπόθεσης με εξουσία δίπλα στον πρωθυπουργό.
Ο Μουζάλας δεν μπορεί να το κάνει αυτό, μπορεί να διαχειριστεί μόνο το θέμα των προσφύγων» τόνισε ο κ.Θεοδωράκης.
Όσον αφορά το θέμα των πολιτικών συνεργασιών, ο κ.Θεοδωράκης ανέφερε πως «το Ποτάμι δεν δειλιάζει στο να συνεργαστεί αλλά δεν θα το κάνουμε για να σώσουμε τις καρέκλες μας.
Θα συνεργαστούμε μόνο αν αυτό αν αυτό βοηθήσει να αλλάξει κάτι στην κοινωνία».