15.08.2018    18:17

Θερμά λόγια Πούτιν για Τραμπ: Διαφέρει από αυτόν της τηλεόρασης

ΗΠΑ και Ρωσία μπορούν να επιτύχουν το ελάχιστο επίπεδο διμερών σχέσεων, το οποίο έχουν ανάγκη, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη σύνοδο της G20 στο Αμβούργο, στο περιθώριο της οποία συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Αμερικανός ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ.

«Μου φαίνεται ότι αν οικοδομήσουμε τις σχέσεις μας με έναν τρόπο σαν αυτόν που προχώρησε χθες η συζήτησή μας, υπάρχει το έδαφος να πιστεύουμε ότι τουλάχιστον σε έναν βαθμό, το επίπεδο συνεργασίας που χρειαζόμαστε», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, είπε ότι έχει πλέον μια προσωπική σχέση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και παρατήρησε ότι ο πραγματικός Τραμπ, διαφέρει από τον Τραμπ της τηλεόρασης. «Είναι απολύτως ακριβής, αντιδρά όπως θα περίμενε κανείς απέναντι στον συνομιλητή του, αναλύει αρκετά γρήγορα, απαντά στις ερωτήσεις που του τίθενται», σχολίασε.

Ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι ο Τραμπ του έθεσε ερωτήσεις σχετικά με το ζήτημα ενδεχόμενης εμπλοκής της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ και πρόσθεσε ότι έμεινε ικανοποιημένος από τις διαβεβαιώσεις του ότι η Μόσχα δεν είχε καμία εμπλοκή.

Όπως ανέφερε, η Ρωσία συμφωνεί με την άποψη του Τραμπ για την συνεργασία ΗΠΑ-Ρωσίας στον έλεγχο του κυβερνοχώρου.

Παράλληλα, για τη νέα εκεχειρία στις νότιες περιοχές της Συρίας, τόνισε ότι είναι το αποτέλεσμα αλλαγής της αμερικανικής στάσης.