20.07.2019    13:33

Θεσσαλονίκη: Kαταυλισμός προσφύγων έγινε η πλατεία Αριστοτέλους – Έχουν κατασκηνώσει απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου

Στην πλατεία Αριστοτέλους παραμένει τις τελευταίες μέρες ομάδα προσφύγων από το Ιράκ και το Ιράν, έχοντας κατασκηνώσει στο σημείο απέναντι από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου.

Σύμφωνα με τους ίδιους, περιμένουν η αστυνομία να προχωρήσει στη σύλληψη τους ώστε να τους δοθούν τα απαραίτητα έγγραφα για να ζητήσουν έπειτα άσυλο, όπως μεταδίδει το voria.gr.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, κάποιοι εξ αυτών, όπως η οικογένεια του Μαχμούντ, παρέμειναν όλο το βράδυ στην Αριστοτέλους για να μπουν στο Αστυνομικό Τμήμα. Ο Μαχμούντ ανέφερε μιλώντας πως ο ίδιος και οικογένειά του παρέμειναν για λίγες μέρες στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά, όπου οι συνθήκες δεν ήταν καλές. «Κοιμόμασταν στο πάτωμα γιατί το καμπ ήταν γεμάτο», τόνισε.

Ο 23χρονος Σείντ από το Ιράκ αναφέρει πως περιμένει εδώ και πέντε ημέρες απέναντι από το τμήμα για τα πολυπόθητα χαρτιά.

Η κατάσταση στο κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά θυμίζει καζάνι που βράζει, ενώ πρόσφατα μάλιστα είχαν σημειωθεί και βίαια επεισόδια μεταξύ των προσφύγων, με αποτέλεσμα ένας πρόσφυγας να οδηγηθεί στο νοσοκομείο, καθώς δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι.

Ο μεγάλος αριθμός προσφύγων που διαμένουν στα ελληνικά κέντρα φιλοξενίας και οι κακές συνθήκες διαβίωσης έχει οδηγήσει την κατάσταση στο απροχώρητο, με τις προσπάθειες αποσυμφόρησης να προχωρούν με ρυθμούς χελώνας.