19.01.2019    19:40

Καραμπόλα 70 αυτοκινήτων στην Αϊόβα (Timelapse)

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του και αρκετά ακόμη τραυματίστηκαν σε καραμπόλα στην οποία ενεπλάκησαν περίπου 70 αυτοκίνητα, στον αυτοκινητόδρομο 35, κοντά στην πόλη Έιμς στην πολιτεία της Αϊόβα.

Προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους οδηγούς και προς αποφυγή παρόμοιων τροχαίων δυστυχημάτων, οι τοπικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα timelapse βίντεο, όπου καταγράφεται -σε γρήγορο ρυθμό- το περιστατικό, το οποίο συνέβη τη Δευτέρα.


Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, η καραμπόλα αποδίδεται στην ταχύτητα που είχαν αναπτύξει ορισμένοι από τους οδηγούς παρά τη χιονόπτωση, στην κακή ορατότητα, αλλά και στο γεγονός πως δεν διατηρούσαν αποστάσεις ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα, παρά την ολισθηρότητα του δρόμου.

Με τον όρο timelapse, περιγράφεται η συστηματική καταγραφή της εξέλιξης ενός φαινόμενου από την έναρξη του έως και τη λήξη του. Το φωτογραφικό υλικό που έχει συλλεχθεί μετατρέπεται σε βίντεο σύντομης χρονικής διάρκειας, το οποίο μπορεί σε ελάχιστο χρόνο να δείξει το σύνολο της εξέλιξης του φαινομένου.