22.03.2019    21:05

Καρδιακή προσβολή υπέστη ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λ. Κάντλοου

Καρδιακή προσβολή υπέστη ο επικεφαλής σύμβουλος του Λευκού Οίκου για οικονομικά θέματα Λάρι Κάντλοου, όπως γνωστοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter, λίγο πριν αρχίσει η σύνοδος κορυφής με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη.

«Ο σπουδαίος μας Λάρι Κάντλοου, που δούλευε τόσο σκληρά για το εμπόριο και την οικονομία, μόλις υπέστη καρδιακή προσβολή. Είναι τώρα στο Ιατρικό Κέντρο Ουόλτερ Ριντ», έγραψε ο Τραμπ στην ανάρτησή του.

Επί σειρά ετών τηλεοπτικός σχολιαστής, ο 70χρονος Κάντλοου ορίστηκε τον Μάρτιο από τον Τραμπ αντικαταστάτης του Γκάρι Κον στον θώκο του διευθυντή του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας της αμερικανικής προεδρίας.

Ο Κάντλοου βρισκόταν μαζί με τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) στο Κεμπέκ του Καναδά την Παρασκευή και το Σάββατο. Την Κυριακή έδωσε μια σειρά συνεντεύξεων σε αμερικάνικα ΜΜΕ για να υπερασπιστεί τον Τραμπ μετά την αντιπαράθεσή του με τον οικοδεσπότη της συνόδου, τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό. Ο Κάντλοου καταφέρθηκε με σκληρές εκφράσεις εναντίον του Τριντό, τον οποίο κατηγόρησε πως «μας μαχαίρωσε πισώπλατα».

Ο Λάρι Κάντλοου, πεπειραμένο στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων, είχε διατελέσει σύμβουλος του Ρόναλντ Ρίγκαν τη δεκαετία του 1980. Ο ίδιος είχε παραδεχθεί ότι ήταν εθισμένος στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά στο παρελθόν του, αλλά διαβεβαίωσε ότι παραμένει νηφάλιος εδώ και πάνω από 20 χρόνια.