25.06.2019    07:41

Κατσίκης: Οι ΑΝΕΛ δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης – Εκτός γραμμής μόνον ο Παπαχριστόπουλος

Ξεκάθαρος ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών εμφανίστηκε την Πέμπτη ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Κατσίκης, τονίζοντας όμως ότι μόνο ο Θ. Παπαχριστόπουλος διαφωνεί με την κομματική γραμμή, ενώ υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει, επίσης, τι θα πράξει η Ελενα Κουντουρά.

«Βεβαίως θα ψηφίσουμε κατά γιατί όταν ζητείται ψήφος εμπιστοσύνης για τη Συμφωνία των Πρεπσών με την οποία διαφωνούμε θα ήταν οξύμωρο να μην το κάναμε» δήλωσε ο κ. Κατσίκης.

Επανέλαβε, δε, μιλώντας στον ΘΕΜΑ  104, 6 ότι «το έχει τονίσει πολλάκις ο Καμμένος εδώ και καιρό ότι θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη από την κυβέρνηση και ότι ο μικρός κυβερνητικός εταίρος δεν θα υπάρχει.

Ο κ. Κατσίκης υποστήριξε, ακόμα, ότι «αυτή τη στιγμή μια αντίθετη προς την κομματική γραμμή έχει εκφραστεί, αυτή του Παπαχριστόπουλου» προσθέτοντας στην ερώτηση αν εννοεί ότι οι υπόλοιποι βουλευτές θα συνταχθούν με τη γραμμή Καμμένου ότι «αυτό λέω πως οι υπόλοιποι βουλευτές θα ακολουθήσου την κομματική γραμμή».

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε, τέλος, «έντιμη» τη στάση του πρωθυπουργού ότι «πρώτα θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και αν την πάρει τότε θα προχωρήσει στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Εμένα με ικανοποιεί η εξέλιξη αυτή»

Νωρίτερα, ο βουλευτής μιλώντας στο κανάλι της Βουλής, δήλωσε ειλημμένη την απόφαση εξόδου από την κυβέρνηση για το κόμμα του Πάνου Καμμένου. «Το έχει πει ο Πάνος Καμμένος! Φεύγουμε από την κυβέρνηση, δεν ψηφίζουμε την Συμφωνια και αποσύρουμε τους υπουργούς. Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης, δεν υπάρχει πλειοψηφία».

Αναφορικά με τις προθέσεις των άλλων βουλευτών του κόμματος ειπε «μόνο ο κ Παπαχριστόπουλος πήγε αντίθετα στη γραμμή του κόμματος. Οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί δεν έχουν ψήφο. Δε μπορούν να καθορίσουν τα πράγματα. Οι Κόκκαλης, Ζουράρις, Τσαρουχά ειναι εναντίον της συμφωνίας» ενώ για την Ελενα Κουντούρα ειπε πως δεν γνωρίζει τι θα πράξει.