12.12.2019    02:09

Καυγάς Τσακαλώτου – Βορίδη για τον…Άδωνι

Σφοδρή αντιπαράθεση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Μάκη Βορίδη ξέσπασε την Παρασκευή το βράδυ στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με αφορμή τη δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη που είχε ότι θα βγάλει τα λεφτά του στο εξωτερικό αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός ενέπλεξε στην αντιπαράθεση και το ΠΑΣΟΚ, με συνέπεια την αντίδραση βουλευτών του κόμματος.

«Σηκώνω τα χέρια κ. Βορίδη… Δηλαδή αν είχα σύντροφο φίλο υποψήφιο αρχηγό ΝΔ που θα έλεγε ότι ‘αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρω τα λεφτά μου από τις τράπεζες’ δεν θα μιλούσα γι αυτό, για το bank run, θα μιλούσα γι άλλα πράγματα για βιβλία κλπ.» δήλωσε σκωπτικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσθέτοντας ότι «εσείς με συντρόφους σας από το ΠΑΣΟκ τα λέγατε αυτά».

Απαντώντας, ο εισηγητής της ΝΔ κ. Βορίδης δήλωσε απευθυνόμενος στον υπουργό ότι «όταν κάποιος βλέπει μπροστά του έναν τοίχο με 200 χιλιόμετρα και λεει ο συνεπιβάτης στον οδηγό ‘θα χτυπήσουμε στον τοίχο’ δεν είναι αυτός που θα φέρει την καταστροφή… Οι συνάδελφοί μου που επισημαίνουν τον κίνδυνο δεν είναι αυτοί που τον δημιούργησαν…»

«Δηλαδή αυτό το προξένησαν ο κ. Γεωργιάδης και η κα Μπακογιάννη; Επειδή έκαναν μια δήλωση;» διερωτήθηκε ο Μάκης Βορίδης.

«Το ΠΑΣΟΚ άστο έξω από αυτό…» δήλωσε από την πλευρά του προς τον κ. Τσακαλώτο ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Κουτσούκος.

«Αν διαβάσετε τους λόγους Βενιζέλου στη Βουλή μιλάνε για την απόλυτη καταστροφή – υπάρχου και πρακτικά βουλής και εφημερίδες» ανταπάντησε ο υπουργός, με τους κ. Κουτσούκο και Γιάννη Μανιάτη να αντιδρούν έντονα.

«Ντροπή, εσείς δεν έχετε να πείτε μια συγγνώμη; Μετά από 8 μήνες;» δήλωσε ο κ. Μανιάτης, ενώ ο κ. Κουτσούκος σχολίασε «οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν τα λεφτά έξω;»

«Μετά την παράσταση για τα κανάλια…» είπε ο υπουργός.

«Θα πρεπε να ντρέπεστε…» σχολίασε ο κ. Μανιάτης.

«Θα τους γράψουν τα κανάλια ότι δύο βουλευτές ΠΑΣΟΚ έκαναν παράσταση υποστηρίζοντας την παράταξή τους… Αποσύρω τη λέξη ‘σύντροφος’ και μένω στο φίλος» είπε ο κ. Τσακαλώτος.