23.08.2019    02:29

Κικίλιας: Δεν υπάρχει θετικό και αισιόδοξο μέλλον με τη σημερινή κυβέρνηση

Την θέση ότι με τη σημερινή κυβέρνηση δεν υπάρχει κανένα θετικό και αισιόδοξο σενάριο για το μέλλον διατύπωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος υποστήριξε πως το 4ο μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου δεσμεύει την χώρα.
«Είναι εντυπωσιακό ότι ένας πρωθυπουργός υποβιβάζει τον εαυτό του σε επικοινωνιακό σύμβουλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να μπορέσει να καταρρίψει τα επιχειρήματά μας, τα οποία κατά την άποψή μου είναι ατράνταχτα» υπογράμμισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Κικίλιας αναφερόμενος στην χθεσινή αντιπαράθεση Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουή για την οικονομία.
«Ο κ.Τσίπρας προσπαθεί να πείσει ότι τα πράγματα είναι μια χαρά, ότι βαίνουμε σε ένα περιβάλλον ανάπτυξης και οσωνούπω έρχονται οι επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας.
Εάν ο ίδιος είχε το σθένος, ή οι υπουργοί του, να κυκλοφορήσουν έξω και να πουν τα πράγματα πέρα και έξω από στοιχεία νούμερα, κλπ. στην πραγματική, οικονομία στην αγορά, στην κοινωνία, στα μαγαζιά, τις πρωτεύουσες, στη δυτική Αττική, στο κέντρο της Αθήνας, θα έπαιρνε μια γεύση τού τι πιστεύουν οι Έλληνες πολίτες, για την ανάπτυξή του, για το φέσι των 100 δισ, τα οποία έχει φέρει τα τελευταία 2,5 χρόνια, στην ελληνική κοινωνία και στη χώρα.
Ο κ. Τσίπρας ήταν που έλεγε ότι θα κλείσει σύντομα η αξιολόγηση, τη δεύτερη με θετικό πρόσημο, ότι θα οριστικοποιηθούν τα μέτρα και οι τρόποι ελάφρυνσης του χρέους, ότι θα μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και ότι θα αποκλιμακώσει τα πλεονάσματα.
Πουθενά δεν τα είδαμε αυτά.
Είναι σε ασφυξία η ελληνική κοινωνία από την υπερφορολόγηση, εισφορές πάνω στις εισφορές, ένα κομματικό κράτος παλαιού τύπου, πλήρης αδιαφορία και υπερφορολόγηση» επεσήμανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θέλει να διώξει ουσιαστικά όλους αυτούς οι οποίοι παράγουν στην ελληνική οικονομία.
«Αδιαφορεί γι αυτούς οι οποίοι αγωνίζονται, παλεύουν καθημερινά για το μεροκάματο και πλέον η κυβέρνησή τους, αυτή η κυβέρνηση της Αριστεράς, για το ηθικό πλεονέκτημα για το οποίο μας μίλαγε κ.λπ. βάλλει ευθέως ενάντια στους φτωχούς, σε αυτούς με τα χαμηλά εισοδήματα» τόνισε ο κ.Κικίλιας, υπογραμμίζονας πως αισιόδοξο και θετικό μέλλον δεν υπάρχει μετά τις μειώσεις στο αφορολόγητο, τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και «το 4ο μνημόνιο που δεσμεύει τη χώρα».
Για το χρέος ο κ. Κικίλιας τόνισε πως μπήκαν οι βάσεις για να διευθετηθεί από το 2012 και οι εταίροι το χρωστάνε.
«Πρέπει να θυμίσω ότι εμείς είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση.
Ο κ. Τσίπρας κι η κυβέρνησή του, αυτή η παρέα, αυτή η ομάδα, υπερασπίστηκε τους φίλους του και τους κολλητούς του, οι οποίοι με τη συμπεριφορά τους τον χαρακτηρίζουν.
Έκαναν σημαία τους το χρέος» υπογράμμισε ο κ.Κικίλιας, ο οποίος υποστήριξε πως οι 153 της συμπολίτευσης προσπαθούν να κάνουν τα πάντα και αδιαφορούν για την ελληνική κοινωνία, προκειμένου να παραμείνουν στις καρέκλες τους.
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η ΝΔ και πλέον οριζόντια η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, ζητούν πάση θυσία μείωση της φορολογίας, μείωση των δαπανών, μείωση του κράτους, μείωση του κόστους του ελληνικού Δημοσίου, προσέλκυση επενδύσεων και μεταρρυθμίσεις.
Έτσι ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας που μας καίνε.
Καίει ότι τα νέα παιδιά στην Ελλάδα δεν είναι στην καρδιά της οικονομίας, αλλά στο περιθώριο αυτή τη στιγμή» είπε ο κ.Κικίλιας.