19.01.2018    01:56

«Κλείδωσε» το ψηφοδέλτιο για την ΠΕ της ΝΔ – Οι νέοι συσχετισμοί

Ολοκληρώθηκαν οι υποψηφιότητες για τη νέα ΠΕ χθες το βραδυ με τους ενδιαφερόμενους να φτάνουν τους 238. Δηλαδή για τις 150 αιρετές θέσεις θα χτυπηθούν 238 γαλάζιοι με τις υποψήφιες γυναίκες να είναι 59 για 45 θέσεις (απο 150) λόγω ποσόστωσης.
Αυτό σημαίνει πως με σκληρές γραμμές οι ομάδες που έχουν πολλά κουπόνια – Συνέδρους θα έχουν τους μεγαλύτερους συσχετισμούς στη νέα ΠΕ.
mitsotakis_synedrio
Η μητσοτακική πτέρυγα που στο προηγούμενο Συνέδριο είχε μικρά ερείσματα τώρα φαίνεται πως θα έχει τη μερίδα του λέοντος με τη συνεργασία με την ομάδα της Ντόρας Μπακογιάννη που κατεβάζει δίκη της λίστα.
plakiotakis_synedrioΣτον ίδιο ευρύτερο κύκλο είναι και ο Άδωνις Γεωργιάδης που και αυτός κατεβάζει δίκη του λίστα ενω υπάρχουν και άλλα γαλάζια συστήματά που βοηθούν την ηγετική ομάδα κατεβάζοντας κοινές γραμμές για να ελέγξουν την ΠΕ.

Όπως η ομάδα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του Κωστή Χατζηδάκη που περνούν δικούς τους ανθρώπους στην προεδρική λίστα.
Λίστα όμως κατεβάζει και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης όπως και ο Αντώνης Σαμαράς που θα έχουν εκπροσώπους στη νέα ΠΕ.

o-perifereiarxis-kentrikis-makedonias-apostolos-tzitzikostaspapamimikos3Πέρα απο αυτό ιδιαίτερο ενδιαφέρον εχει το τι θα καταφέρουν ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος που παρά τα ισχυρά ερείσματα στη Βόρεια Ελλάδα τις τελευταίες ώρες κατέγραψαν διαρροές.
Όσον αφορά το καραμανλικό στρατόπεδο, η Παναγή Κυριακού επέλεξε να μην μπει στο παιχνίδι, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων αφού δεν κατέβηκαν στελέχη που σε άλλα συνεδρία κρατούσαν την «μπαγκέτα», όπως για παράδειγμα ο Πάτροκλος Γεωργιάδης.