16.10.2019    23:40

Κλοπή όπλων στη Λέρο: Στη «νύχτα» στρέφονται οι έρευνες – Κανείς δεν έχει ομολογήσει

Τους τελικούς αποδέκτες των όπλων που κλάπηκαν από την ναυτική βάση στην Λέρο αναζητούν η Αστυνομία και οι ερευνητές των ένοπλων δυνάμεων, ενώ πληθαίνουν τα στοιχεία σε βάρος των τριών υπόπτων.

Οι Αρχές έχουν καταφέρει να ανακτήσουν βίντεο που είχε αρχικά διαγραφεί και εικονίζει πρόσωπα να μπαίνουν στην αποθήκη όπλων με μαύρες σακούλες, ενώ σήμερα έγινε εξέταση κατ’ αντιπαράσταση των τριών υπόπτων, του οπλονόμου και δύο στελεχών των ΟΥΚ.

Έχουν επίσης προσδιορίσει σε μεγάλο βαθμό το χρονικό πλαίσιο κατά το οποίο έγινε η κλοπή: Τον Οκτώβριο του 2018, σε διάστημα δύο εβδομάδων και κατά πάσα πιθανότητα σε δύο δόσεις.

Κανένας από τους τρεις υπόπτους δεν έχει ομολογήσει ακόμα, παρά τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ώρες περί υπαξιωματικού που «έσπασε» κατά την ανάκριση.

Όσον αφορά τους αποδέκτες των πολεμοφοδίων, η Αστυνομία επεξεργάζεται δύο σενάρια. Σε αυτό το πλαίσιο εξετάζει επαφές των υπόπτων στην Αττική, αξιοποιώντας καταθέσεις μαρτύρων.

Το πρώτο σενάριο θέλει τα αντιαρματικά όπλα, οι οπλοβομβίδες, οι χειροβομβίδες και οι σφαίρες να κλάπηκαν ώστε να πωληθούν στην μαύρη αγορά.

Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι τα όπλα να κατέληξαν κυκλώματα της νύχτας, ειδικά στην νότια Αττική. Για αυτόν τον λόγο μελετώνται τυχόν σχέσεις των τριών υπόπτων και γνωριμιών τους με πρόσωπα του οργανωμένου εγκλήματος.

Παναγιωτόπουλος: Είμαστε κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης

Κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης της απώλειας του στρατιωτικού υλικού από τη μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο βρίσκονται οι Αρχές, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Βρισκόμαστε αρκετά κοντά», σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98,9», τονίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή, δόθηκαν οι απαραίτητες εντολές, προκειμένου να ξεκινήσει η έρευνα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι οι έρευνες εντείνονται και όπως είπε, «υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν αρχίσει να παράγουν αποτελέσματα».

Επαναλαμβάνοντας ότι η υπόθεση εντείνεται σε βάθος χρόνου, ο ίδιος έκανε λόγο για μία υπόθεση – «στοίχημα», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα εξιχνιαστεί.