18.02.2019    23:35

Κουμουτσάκος σε Μπουτάρη: Άφησε τη διπλωματία και ασχολήσου με την καθαριότητα

«Να αφήσει τη διπλωματία και τη διαπραγμάτευση στους διπλωμάτες και να ασχοληθεί με τις δικές του αρμοδιότητες» συνέστησε στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Μπουτάρη στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης περί αλλαγής των ονομάτων του αεροδρομίου και του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης,που προκάλεσαν πληθώρα αντιδράσεων.

Ο κ. Κουμουτσάκος κάλεσε μάλιστα τον δήμαρχο Θεσσαλονικής να ασχοληθεί με θέματα της αρμοδιότητάς του, όπως η «καθαριότητα» και η «αποκομιδή απορριμμάτων».


Σε συνέχεια των αντιδράσεων που έχουν προκαλέσει οι τοποθετήσεις του κ. Μπουτάρη, ο ίδιος επιχείρησε σήμερα να δώσει διευκρινίσεις σε πρωινές ενημερωτικές εκπομπές.

Ενδεικτικά δήλωσε πως «δεν είπα να τα αλλάξουμε, απλά αναρωτήθηκα». «Να το σκεφτούμε γιατί αυτό το όνομα «Μακεδονία» έχει διχάσει τον κόσμο, μας έχει διαλύσει. Δεν βάζω καθόλου ζήτημα αλλαγής, απλά επιβεβαιώνω ότι χάσαμε (πριν από χρόνια)» και πρόσθεσε ότι το αεροδρόμιο μπορεί να μετονομαστεί και σε «Νίκος Γκάλης».