17.02.2019    12:49

Κρίσιμη συνάντηση στο Μαξίμου για τον διάδοχο «νόμο Κατσέλη» – Η διάσταση απόψεων με τις τράπεζες και οι διαφωνίες Φλαμπουράρη – Δραγασάκη

Kρίσιμη συνάντηση για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας που θα διαδεχθεί τον νόμο Κατσέλη, θα έχουν σήμερα κυβέρνηση και τράπεζες ενόψει της υποβολής του σχεδίου του νέου νόμου στους «θεσμούς».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου και σε αυτήν θα συμμετέχουν από πλευράς κυβέρνησης, ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

Μέχρι στιγμής, οι θέσεις κυβέρνησης – τραπεζών αποκλίνουν σημαντικά για το εύρος και την μορφή προστασίας που θα πρέπει να παρέχει ο νέος νόμος Κατσέλη και η διάσταση απόψεων προϊδέαζε ότι η κυβέρνηση θα υπέβαλε μονομερώς την πρότασή της στους «θεσμούς».

Στην πορεία, διαφάνηκε ότι διάσταση απόψεων επικρατεί και εντός κυβέρνησης, με τον Υπουργό Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη να τάσσεται υπέρ της ευρείας παροχής προστασίας με το διάδοχο σχήμα του ν. Κατσέλη, τον Αντιπρόεδρο Γ. Δραγασάκη να επισημαίνει την ανάγκη προσοχής στους χειρισμούς με τον ν. Κατσέλη και τα NPLs ώστε να μην ανοίξει ενδεχόμενο νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, και τον Υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο να τονίζει ότι όλες οι πλευρές πρέπει να δουν τις τράπεζες σοβαρά.