19.12.2018    06:47

Κρίσιμο EWG σήμερα Δευτέρα ενώ την Τετάρτη επιστρέφουν οι επικεφαλής των θεσμών

Στο Euro-working Group σήμερα θα φανεί το κατά πόσο είναι δυνατόν να υπάρξει τεχνική συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών έως το Eurogroup της μεθεπόμενης Πέμπτης, ενώ την Τετάρτη επιστρέφουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών ώστε να συνεχιστεί η τέταρτη αξιολόγηση.

Δανειστές και Αθήνα έχουν συμφωνήσει ότι όλες οι εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση του προγράμματος, περιλαμβανομένων των μέτρων για ενδεχόμενη ρύθμιση του χρέους, θα πρέπει να κλείσουν στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, δηλαδή σε λιγότερο από έξι εβδομάδες, αλλά και αυτό είναι στον «αέρα».

Τις τελευταίες ημέρες στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός για την καθυστέρηση στα προαπαιτούμενα, καθώς πολύ λίγες από τις 88 εκκρεμότητες της 4ης αξιολόγησης έχουν κλείσει.

Την περασμένη Τετάρτη ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος έστειλε email στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ζητώντας επιτάχυνση στην υλοποίηση των ανοιχτών θεμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις παρατηρούνται στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων (ΔΕΠΑ, αεροδρόμιο, ΔΕΗ) στα ζητήματα του υπουργείου Ενέργειας, καθώς και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνδέεται με την επιλογή Γενικών Γραμματέων και την κινητικότητα.