16.07.2019    22:20

Κρούσματα ελονοσίας στον δήμο Δυτικής Αχαΐας – Ανύπαρκτοι οι ψεκασμοί στην περιοχή!

 

Ένας άνδρας από χωριό του δήμου Δυτικής Αχαΐας νοσηλεύεται με ελονοσία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο. Αυτή είναι η πρώτη περίπτωση κρούσματος ελονοσίας στη χώρα μας, αφού ο συγκεκριμένος άνδρας είναι Έλληνας υπήκοος.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν και για άλλα δύο κρούσματα σε κατοίκους διπλανών χωριών.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ. Ειδικοί επιστήμονες βρέθηκαν στην περιοχή και το μόνο που είπαν, αφού καθησύχασαν τους κατοίκους, ήταν να… μην ποτίζουν τα απογεύματα για να μην σηκώνονται τα κουνούπια από τα λουλούδια! Αν είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2016!

Ο κίνδυνος είναι μεγάλος για την υγεία του πληθυσμού αλλά και των παραθεριστών, αφού στην περιοχή υπάρχουν πολλά κουνούπια. Τα προηγούμενα χρόνια με πρωτοβουλία του δήμου και της Περιφέρειας γίνονταν ψεκασμοί αλλά το τελευταίο διάστημα δεν έγινε ούτε ένας. Από τη μια η οικονομική κρίση και από την άλλη ρίχνουν την ευθύνη στους οικολόγους, οι οποίοι, όπως λένε, απαγορεύουν τους ψεκασμούς με φάρμακα λόγω της χλωρίδας και της πανίδας στην περιοχή(!), λες και δεν υπάρχουν οικολογικά – βιολογικά φάρμακα