16.10.2019    23:40

Κυρίτσης: Αντιπερισπασμός της κυβέρνησης η εκκένωση του κτιρίου στα Εξάρχεια

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης αντέδρασε στη σημερινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε υπό κατάληψη κτίριο στα Εξάρχεια λέγοντας πως δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Κληθείς να σχολιάσει το αν η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση του κτιρίου ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε αρνητικά, εξηγώντας μάλιστα τους λόγους.

«Δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Πρόκειται για αντιπερισπασμό της κυβέρνησης μπροστά στο αδιέξοδο που έχει βρεθεί  με το μεταναστευτικό» ανέφερε ο κ. Κυρίτσης ο οποίος μάλιστα υποστήριξε – ούτε λίγο ούτε πολύ – ότι πρέπει να υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση στα ιδιωτικά από τα δημόσια κατειλημμένα κτίρια .

«Να κάνουμε μία διάκριση ανάμεσα στις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. Είναι διαφορετικό όταν αυτές γίνονται  σε καταλήψεις ιδιωτικών χώρων όπου ένας ιδιοκτήτης καταφεύγει στις αρχές και είναι άλλο  όταν μιλάμε για κτίριο του Δημοσίου» σημείωσε ο κ. Κυρίτσης προσθέτοντας μάλιστα πως για τα κτίρια του Δημοσίου «δεν υποχρεώνονται από κάποιον να προχωρήσουν στην άρση μιας κατάληψης».