19.01.2018    03:10

Κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για τις προσλήψεις στην ΕΡΤ

Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ που αφορά την πρόσληψη 55 συμβασιούχων, 20 δημοσιογράφων και 35 άλλων ειδικοτήτων.

«Στην ΕΡΤ των 2.500 εργαζoμένων, η διοίκησή της και ο υπουργός – καναλάρχης κ. Παππάς, που θα υπογράψει την απόφαση, κρίνουν ότι χρειάζονται επιπλέον προσλήψεις, προφανώς για την ενίσχυση της προπαγάνδας μιας καταρρέουσας Κυβέρνησης», σχολίασε με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

«Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει πλήρως την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση στο μισό του ειδικού τέλους της ΕΡΤ που πληρώνουν οι πολίτες, αυξάνοντας έτσι το διαθέσιμο εισόδημα των φορολογουμένων», αναφέρει ακόμη η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η ΕΡΤ, συνεχίζει η ανακοίνωση, θα πρέπει να προσαρμοστεί και να λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως ένας ελκυστικός, ανταγωνιστικός σταθμός,και όχι ως κυβερνητικό όργανο προπαγάνδας.

«Δεσμευόμαστε στους Έλληνες πολίτες ότι μια από τις πρώτες αποφάσεις της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η μείωση του ειδικού τέλους και η αποκατάσταση της πολυφωνίας και του πλουραλισμού στην δημόσια τηλεόραση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η απάντηση του Μαξίμου

Μετά από την ανακοίνωση της ΝΔ, στην οποία έκανε επίθεση στην κυβέρνηση, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι οι προσλήψεις γίνονται «προφανώς για την ενίσχυση της προπαγάνδας», η κυβέρνηση απάντησε κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θέλει την ΕΡΤ κλειστή και στο περιθώριο.

«Προφανώς για τη ΝΔ, η οποία έκλεισε την ΕΡΤ σε μια νύχτα για να διευκολύνει τους καναλάρχες, η δημόσια ραδιοτηλεόραση αποτελεί βαρίδι στην ενημέρωση. Για τη ΝΔ η ΕΡΤ πρέπει να είναι κλειστή και στο περιθώριο. Για τη ΝΔ η ενημέρωση πρέπει να είναι υποταγμένη σε ιδιωτικά συμφέροντα», ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι «το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ έχει μειωθεί κατά 30% σε σχέση με το 2013, όταν έπεσε το μαύρο», όπως και ότι:

«η ΕΡΤ είναι ο μόνος τηλεοπτικός οργανισμός της χώρας που στηρίζει την οπτικοακουστική παραγωγή και τον ελληνικό κινηματογράφο τηρώντας την υποχρέωση του 1,5% και διαθέτοντας 2,6 εκατομμύρια ευρώ το 2015 για την παραγωγή ταινιών από Έλληνες δημιουργούς,

η ΕΡΤ εμφανίζει φέτος πλεόνασμα αυξημένο κατά 16 εκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό,

η ΕΡΤ κάλυψε όλα τα μεγάλα γεγονότα με επάρκεια και στηρίζει τον Πολιτισμό, την Νεολαία και την Ομογένεια, ενώ ενδυνάμωσε το πρόγραμμά της με υψηλής ποιότητας σειρές.

Η κυβέρνηση έχει θεσμοθετήσει τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΡΤ μέσα από πρόγραμμα αξιολόγησης και μετατάξεων σε άλλες υπηρεσίες για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών της χώρας».

«Ευχόμαστε στη ΝΔ καλή τύχη στην προσπάθειά της να εξορκίσει τις τύψεις και τις ενοχές της για την πολύχρονη αδράνεια, την ηττοπάθεια και την τρυφηλότητα που εμφανίζει απέναντι στις επιδιώξεις των καναλαρχών να νέμονται τα αγαθά των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων δωρεάν», κατέληγαν οι κυβερνητικοί κύκλοι.