16.02.2019    14:33

Κόντρα κυβέρνησης – Ντ. Μπακογιάννη για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και της Ντόρας Μπακογιάννη, με αφορμή την παρουσία της τελευταίας στην τελετή ορκωμοσίας του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κυβερνητικές πηγές, απαντώντας στη βουλευτή της Ν.Δ., έκαναν λόγο για υποκριτικό ενδιαφέρον της ίδιας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και κάλεσαν την κα Μπακογιάννη να εξηγήσει «πώς ακριβώς υπηρετείται ο στόχος της απελευθέρωσής τους, με τη συμμετοχή σε πολιτικές φιέστες στην Τουρκία».

«Διότι, άλλο οι διπλωματικοί δίαυλοι και άλλο οι δημόσιες σχέσεις, στις οποίες είναι συνηθισμένη ως γνήσιο τέκνο της πολιτικής ελίτ» κατέληξαν οι ίδιες πηγές, αφήνοντας αιχμές για προσωπικές επιδιώξεις της «γαλάζιας» βουλευτής.

Νωρίτερα, η κα Μπακογιάννη είχε εξαπολύσει νέα πυρά προς την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή το συγκεκριμένο, φλέγον ζήτημα.

Ειδικότερα, είχε υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας αποτελεί την αιτία της αποτυχίας στην εξωτερική πολιτική της χώρας, ενώ είχε υπογραμμίσει ότι «θα περίμενε κανείς από τον Πρωθυπουργό να καλοδεχθεί οποιαδήποτε προσπάθεια και δη από Έλληνα πολιτικό, ο οποίος θα μπορούσε να συμβάλει στην επίλυση του θέματος».

Και είχε συμπληρώσει: «Ας μην ανησυχεί ο κ. Τσίπρας. Όλες οι προσπάθειες που καταβάλλουμε, έχουν ως στόχο την απελευθέρωση των δύο αξιωματικών τώρα και όχι όταν γίνει πρωθυπουργός ο  Κυριάκος Μητσοτάκης».