20.04.2018    06:12

Κόντρα ΝΔ – Γεροβασίλη για ρουσφετολογικές προσλήψεις

«Στη Βουλή θα πάρουν, ακριβώς όπως πρέπει, τις απαντήσεις» ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, απαντώντας στο κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις προσλήψεις στο Δημόσιο.
Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε χαρακτηριστικά «ας αντιληφθούν και ας σεβαστούν, έστω και αργά, στην ηγεσία της ΝΔ τους θεσμικούς ρόλους και τους κανόνες του κοινοβουλευτισμού.
Αξιωματική αντιπολίτευση είναι.  Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή (την Πέμπτη το απόγευμα, λίγη ώρα πριν κλείσουν οι Υπηρεσίες της).
Στη Βουλή θα πάρουν, ακριβώς όπως πρέπει, τις απαντήσεις».
«Δεν θα επιβάλλουν, όσο και αν το επιδιώκουν, χαρτοπόλεμο και λαϊκισμό, κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.

ΝΔ στην Γεροβασίλη: Κυβέρνηση-ορισμός της κακής νομοθέτησης παραδίδει μαθήματα κοινοβουλευτισμού

«Η αδυναμία της κυρίας Γεροβασίλη να δώσει απαντήσεις στη Νέα Δημοκρατία είναι κάτι περισσότερο από εμφανής», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Τώρα που δεν έχουν τίποτα να απαντήσουν σχετικά με την αλόγιστη διόγκωση του Κράτους τη στιγμή που υπερφορολογούν και γονατίζουν τους Eλληνες, θυμούνται και επικαλούνται την κοινοβουλευτική διαδικασία. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν ευτελίσει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Πειραιώς λέει επίσης για την κυβέρνηση ότι νομοθετεί σχεδόν αποκλειστικά  με διαδικασίες κατεπειγόντως και φέρνει ολόκληρα νομοσχέδια σε κυρώσεις συμβάσεων για να μη συζητηθούν στις επιτροπές της Βουλής.

«Μια Κυβέρνηση που έχει κάνει πρακτική της τις εκπρόθεσμες ρουσφετολογικού τύπου τροπολογίες. Μια Κυβέρνηση που νομοθετεί στα τυφλά χωρίς το Γενικό Λογιστήριο να είναι σε θέση να υπολογίσει το δημοσιονομικό κόστος που προκαλεί στην οικονομία, εκτροχιάζοντας τον κρατικό προϋπολογισμό. Μια Κυβέρνηση δηλαδή, που αποτελεί τον ορισμό της κακής νομοθέτησης, παραδίδει μαθήματα κοινοβουλευτισμού», συνεχίζει η ΝΔ και προσθέτει: «Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Η αμηχανία της κυρίας Γεροβασίλη είναι ξεκάθαρη.

Οι Έλληνες πολίτες αγωνιούν και περιμένουν απαντήσεις και όχι επιθέσεις σε όποιον τολμάει να κάνει δημόσια κριτική στα πεπραγμένα της πιο ανίκανης και επικίνδυνης Κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος».

 

Σημειώνεται ότι η ΝΔ σε ανακοίνωσή της το Σάββατο ανέφερε τα εξής: «οι ανώνυμοι κονδυλοφόροι του Μεγάρου Μαξίμου καλά θα κάνουν να αφήσουν τις θεωρίες συνωμοσίας που προκαλούν μόνο γέλιο… Οφείλουν να απαντήσουν με σοβαρότητα – όση και αν τους έχει απομείνει – στην ελληνική κοινωνία για το δυσβάσταχτο κόστος που προκαλούν με τις ρουσφετολογικές πρακτικές τους στο Δημόσιο.
Περιμένουμε, λοιπόν, από την Κυβέρνηση και τη λαλίλαστη Yπουργό κυρία Γεροβασίλη, που θα μείνει στην ιστορία για τη “γκρίζα” δήλωσή της το βράδυ που το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο του αποτυχημένου “Yπουργού καναλάρχη” κ. Παππά, να μας απαντήσει:
Πώς εξηγεί ότι, ενώ ισχύει ο κανόνας “1 προς 5” για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, αυτό έχει διογκωθεί μέσα σε ένα χρόνο κατά 8.000, περίπου, υπαλλήλους, κοστίζοντας στους πολίτες επιπλέον 150.000.000 ευρώ;
Σε ό,τι αφορά το επιχείρημά τους για σχέσεις και “γραμμές” δημοσιογράφων και εφημερίδων με τη Νέα Δημοκρατία, αυτή είναι η αντίληψη της Κυβέρνησης για τη δημοσιογραφία και εν τέλει για τη Δημοκρατία».

ΥΓ. Αν δεν το κάνει σήμερα η κυρία Γεροβασίλη, θα αναγκαστεί να το πράξει πολύ σύντομα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης που έχουν καταθέσει 12 βουλευτές του Κόμματος.  Την περιμένουμε…».