08.12.2019    00:23

Κύπελλο Ελλάδας: Μάχες σώμα με σώμα μεταξύ οπαδών με σιδερόβεργες και λοστάρια – Στις 21:00 η νέα ώρα έναρξης του τελικού (εικόνες & video)

Η τελευταία ενημέρωση αναφέρει ότι το παιχνίδιθα ξεκινήσει στις 21:00, με την πλευρά της ΕΠΟ να εμφανίζεται σχεδόν βέβαιη ότι θα ξεκινήσει ο αγώνας.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ενημέρωσε ανώτερα κυβερνητικά στελέχη για τα αίσχη του Βόλου, προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη διεξαγωγή του παιχνιδιού εγκυμονεί τεράστιο κίνδυνο για απώλεια ανθρώπων ζωών και εισηγήθηκε αναβολή, με το «μπαλάκι» να περνά πια στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.Πριν από λίγο επεισόδια σημειώθηκαν και στα επίσημα του σταδίου, με αφορμή την είσοδο οπαδού της ΑΕΚ στο κουλουάρ. Οι ποδοσφαιριστέες των ομάδων έκαναν αυτή τη στιγμή την εμφάνισή τους στον αγωνιστικό χώρο. Ας ελπίσουμε ότι η παρουσία τους θα ηρεμήσει τους αχαρακτήριστους εκείνους που πήγαν στο Βόλο για να βγάλουν τα απωθημένα τους, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των υπόλοιπων φιλάθλων.

Πάντως ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν θα διεξαχθεί ο τελικός. Αυτό θα αποφασιστεί στη σύσκεψη που πραγματοποιείται μεταξύ ΕΠΟ, διαιτητών, ομάδων και της Αστυνομίας, που καλείται να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή της συνάντησης.


Τα επεισόδια δεν αποφεύχθηκαν στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας, πριν από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Μερίδα οπαδών της Ένωσης επιχείρησε να σπάσει τον κλοιό της Αστυνομίας και να εισέλθει χωρίς εισιτήριο στον περιβάλλοντα χώρο του Πανθεσσαλικού σταδίου, κι αυτό προκάλεσε την αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων.

Σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, κατά τη διάρκεια των οποίων έγινε χρήση δακρυγόνων και φωτοβολίδων κρότου-λάμψης, ενώ ακολούθησε, μέσα σε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα, κυνηγητό στους γύρω δρόμους και πετροπόλεμος.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου, καθώς σε αυτόν εισήλθαν οπαδοί του ΠΑΟΚ που συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Αργότερα, τα επεισόδια και οι συμπλοκές οπαδών επεκτάθηκαν και στην αερογέφυρα, η οποία βρίσκεται εκεί που ξεκινούν οι κερκίδες του γηπέδου. Αυτή τη στιγμή το πούλμαν που μεταφέρει την αποστολή του ΠΑΟΚ στον περιφερειακό του Βόλου που οδηγεί στο Πανθεσαλλικό στάδιο.

Oι τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο Βόλου για περίθαλψη είναι αμέρτητοι, σύμφωνα με την περιγραφή ιατρών του ιδρύματος.

Για να αποδοθούν πάντως τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, το κακό ουσιαστικά ξεκίνησε από την επιλογή της έδρας που θα φιλοξενούσε τον τελικό. Το Πανθεσσαλικό στάδιο, που εγκαταλείφθηκε στη μοίρα του μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, είναι γήπεδο που δεν πληρούσε καν τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας, κι αυτό το γνώριζε πολύ καλά τόσο η ΕΠΟ, δηλαδή η προσωρινή διοικούσα επιτροπή που είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση, όσο και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Το στάδιο δεν είχε άδεια λειτουργίας έως και δύο ημέρες πριν τη διεξαγωγή του τελικού (!), οι θέσεις δεν ήταν αριθμημένες (!!) όπως και τα εισιτήρια (!!!), που σημαίνει ότι όποιοι ήθελαν θα κάθονταν όπου ήθελαν, κι ενώ ο υφυπουργός Αθλητισμού ήθελε να αναβάλλει το παιχνίδι, κάμφθηκε ύστερα από ασφυκτικές πολιτικές πιέσεις, αλλά και πιέσεις από ΕΠΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ.