17.06.2019    06:52

Κύπρος: Εξαφανίστηκαν δύο 11χρονοι από δημοτικό σχολείο

Σε συναγερμό βρίσκεται η κυπριακή αστυνομία, μετά την εξαφάνιση δύο 11χρονων μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο στις Καμάρες, στη Λάρνακα τον Θεμιστοκλή Ντόγκλη και τον Φίλιππο Σταματάκη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, που μεταδίδει η ιστοσελίδα philenews.com, άγνωστος άντρας ηλικίας περίπου 50-60 χρόνων πλησίασε κάποια στιγμή το πρωί της Τρίτης τα δύο παιδάκια στο σχολείο.

Όπως αναφέρουν μαρτυρίες που επικαλείται το δημοσίευμα ο άνδρας φέρεται να συστήθηκε στα παιδιά ως ο νέος τους δάσκαλος, με αποτέλεσμα αυτά να τον ακολουθήσουν. Άλλες μαρτυτίες αναφέρουν ότι ο άγνωστος ζήτησε από παιδιά βοήθεια για να μεταφέρουν κάτι, με αποτέλεσμα να ανταποκριθούν οι δύο μαθητές και από εκείνη τη στιγμή να έχουν χαθεί τα ίχνη τους.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους. Στις έρευνες για εντοπισμό των παιδιών συμμετέχει από την πρώτη στιγμή ελικόπτερο της Αστυνομίας, ενώ τόσο στη Λάρνακα όσο και στο Αρχηγείο Αστυνομίας έχουν δημιουργηθεί Κέντρα Κρίσεως για τον χειρισμό της σοβαρής αυτής υπόθεσης.

Σύμφωνα με το philenews.com δόθηκαν οδηγίες και στα οδοφράγματα ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο δράστης να περάσει με τα παιδιά στις κατεχόμενες περιοχές.

Στην πόλη της Λάρνακας έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση σε γονείς, οι οποίοι ανησυχούν για τα παιδιά τους και προσπαθούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες.

Στο Δημοτικό Σχολείο Καμάρων Λάρνακας βρέθηκε και ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, προκειμένου ν αενημερωθεί για το περιστατικό στο σχολείο.

Νωρίτερα σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης εκφράζει λύπη για το συμβάν και καλεί το κοινό αν γνωρίζει οτιδήποτε για την υπόθεση να επικοινωνήσει άμεσα με την Γραμμή του Πολίτη.