22.09.2018    01:32

Κ. Σκρέκας: Μοιραία η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και για τη ΔΕΗ

Απάντηση σε σκληρούς τόνους έδωσε σήμερα ο τομεάρχης ενέργειας της ΝΔ Κώστας Σκρέκας στις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού ενέργειας, ο οποίος κατηγόρησε την αντιπολίτευση και μερίδα ΜΜΕ ότι υιοθετούν φθηνά επιχειρήματα των κερδοσκόπων περί χρεωκοπίας της ΔΕΗ.

Ο κ. Σκρέκας στη δήλωσή του χαρακτηρίζει μοιραία την κυβέρνηση για τη ΔΕΗ και σημειώνει ότι αυτή τη στιγμή δρέπει τους καρπούς της ανεπαρκούς, αναποτελεσματικής και λαϊκιστικής διακυβέρνησης.

Αναλυτικά η δήλωση του τομεάρχη ενέργειας αναφέρει:

Είναι σκληρή η αποκάλυψη του σοβαρού κινδύνου που απειλεί την Ελληνική οικονομία, από μια πιθανή χρεωκοπία της ΔΕΗ. Το επιβεβαιώνει ο σύμβουλος που προσέλαβε η ίδια η ΔΕΗ, και που επί της ουσίας προειδοποιεί ότι δεν είναι βιώσιμη. Το δηλώνει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, λέγοντας ότι η ΔΕΗ οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση.

Το αποδεικνύουν τα επίσημα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, νύχτα Παρασκευής 27 Απριλίου 2018, και που αυτά ευθύνονται– και όχι η αντιπολίτευση ή οι εφημερίδες – για την ραγδαία πτώση της μετοχής κατά 23% από εκείνη την Παρασκευή μέχρι σήμερα.

Έχει φτάσει η ώρα που η κυβέρνηση δρέπει τους καρπούς της ανεπαρκούς, αναποτελεσματικής και λαϊκιστικής διακυβέρνησης του τόπου.

Δυστυχώς, ο αρμόδιος υπουργός ψάχνει «ποιος φταίει», μοιράζοντας θλιβερά κατηγορώ στην αντιπολίτευση και αλλού, για την κατάντια της ΔΕΗ.

Την απάντηση γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες: η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αποδεικνύεται μοιραία και για τη ΔΕΗ.