18.07.2019    00:38

Κ. Χατζηδάκης: Εκτός από διαμαρτυρίες θα υπάρχουν και καγχασμοί για την κυβέρνηση

Από εδώ και πέρα δεν θα υπάρχουν μόνο διαμαρτυρίες, φοβούμαι ότι θα υπάρχουν και καγχασμοί για την κυβέρνηση και τους χειρισμούς της υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι «πολιτικά, με το σκηνικό που ζούμε τις τελευταίες μέρες και ακόμα περισσότερο σήμερα, η κυβέρνηση αυτή έχει τελευτήσει τον βίο της» και όσο νωρίτερα το καταλάβει, τόσο καλύτερα για εκείνη.

Σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» τόνισε: «Ο κ. Καμμένος αφού καταψήφισε την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας και έδωσε ουσιαστικά πράσινο φως στην κυβέρνηση για να υπογράψει τη συμφωνία των Πρεσπών, στη συνέχεια, σήμερα, σαστισμένος και τρομαγμένος από τις αντιδράσεις του κόσμου και από τη δημοσκοπική κατάρρευση του κόμματός του, τοποθετήθηκε με έναν τρόπο ιδιότυπο σίγουρα, προαναγγέλλοντας ακόμα μια φορά, μετά την Κυριακή, ότι θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση, όχι όμως αμέσως, αύριο το πρωί, αλλά σε κάποιους μήνες».

Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, πέραν του πολιτικού ζητήματος, δημιουργεί κι ένα ζήτημα δεοντολογίας που είναι, «ότι μια κυβέρνηση υπ’ αυτές τις συνθήκες θα έπρεπε να παραιτηθεί».

Σε ό,τι αφορά κάποια ακραία συνθήματα που ακούστηκαν στις διαδηλώσεις ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως «προφανώς εμείς, η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά, είμαστε εναντίον κάθε βίαιας αντίδρασης και κάθε ακραίας τοποθέτησης» και κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει «πώς είναι δυνατόν να θεωρείται ακραία και ακροδεξιά η στάση της Νέας Δημοκρατίας, όταν ακόμα και σήμερα συνεργάζεται με τον κ. Καμμένο, ο οποίος φραστικά τουλάχιστον, στο ζήτημα αυτό είναι πέραν των τοποθετήσεων της Νέας Δημοκρατίας».

Αναφερόμενος στη διαγραφή  του προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου από τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι και μόνο το άρθρο του κ. Μίχαλου στη συνέχεια, ο οποίος έσπευσε να υμνήσει τον κ. Τσίπρα δικαιολογεί τη διαγραφή. Ήταν μια αυτονόητη πολιτική πράξη. Δεν αναφέρω καν ότι ύμνησε προηγουμένως τη συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία κάναμε πρόταση μομφής, τη συμφωνία στο Eurogroup, για την οποία είχαμε πολύ σαφή θέση».

Κληθείς επίσης να σχολιάσει δημοσιεύματα που φέρουν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να έχει στενές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Φρουζή της εταιρείας Novartis, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως όσο συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ προς αυτή την κατεύθυνση σκανδαλολογίας, «τόσο θα εντείνει αυτό το κλίμα κωμωδίας που δημιουργεί γύρω από τις πράξεις του».

Για το δε μεταναστευτικό, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε πως είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και αναμφίβολα η Ευρώπη θα πρέπει να έχει μια ξεκάθαρη πολιτική, την οποία όμως δεν την έχει και δεν φαίνεται πώς μπορεί να την αποκτήσει.