07.12.2019    23:52

Μαλλιά κουβάρια Παππάς με Αθανασίου στην επιτροπή Θεσμών – Η Δικαιοσύνη θυμίζει τραβεστί ανέφερε ο βουλευτής της Χ.Α

Άνω κάτω έγινε η Βουλή κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς εμφανίστηκε προκλητικός κατά του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.

 Όλα ξεκίνησαν όταν έλαβε το λόγο ο βουλευτής της ΧΑ που επιχείρησε με χοντροκομένο τρόπο να πιάσει το νήμα από εκεί που το είχε αφήσει ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε με επιστολή του να κληθεί στην επιτροπή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης προκειμένου να τοποθετηθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στο δικαστικό μέτωπο, με την κ. Θάνου, την υπόθεση Βγενόπουλου και άλλες.

Τότε, το λόγο έλαβε ο κ. Παππάς, ο οποίος αφού ξεσπάθωσε εναντίον του κ. Ντογιάκου και της κ.α. Κουτζαμάνη, έστρεψε τα βέλη του προς τον Χαράλαμπο Αθανασίου που την περίοδο προφυλάκισης των μελών της ΧΑ ήταν υπουργός Δικαιοσύνης.

 – «Μπάμπη έχεις πολλά προβλήματα! να μαζευτείς! Παίζεις χαρτιά από δω και από εκεί, έχεις ανοιχτές υποθέσεις με το πόθεν έσχες.  Να σου κάνω εγώ φάκελο να έρθεις να καταθέσεις και εδώ εσύ», είπε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε: «συγνώμη να πεις στο γιο μου που έκανα 1,5 χρόνο φυλακή! Ξέρω τι λες στους διαδρόμους ότι δεν φταίω- λαμόγιο!».

–  Κ. Παππά η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη! Δεν σας έβαλε κανένας υπουργός φυλακή», αντίτεινε ο κ. Αθανασίου με τον βουλευτή να επιμένει: «Τα ξέρουμε όλα! Έχουμε  ανθρώπους παντού!»
–  Δεν σας έκανε κανένας καμία σκευωρία. Αφήστε τα «Μπάμπη» και τις γλυψούρες! Ήμουν υπουργός δικαιοσύνης και εγγυήθηκα δίκαιη δίκη σε όποιον παραπεμφθεί! Και αυτό έγινε!», είπε μέσα σε γενικευμένη ένταση ο κ. Αθανασίου.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Χριστοδουλοπούλου να διακόψει τη συνεδρίαση προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να αποχωρήσει από την αίθουσα ο κ. Παππας.