24.06.2019    23:38

Μανώλης Πετσίτης: Ο κολλητός του Νίκου Παππά που από σερβιτόρος και υπάλληλος του Λαυρεντιάδη βγάζει… εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ

Το κρύο βράδυ της 25ης Ιανουαρίου του 2015 στενοί συνεργάτες και φίλοι του Αλέξη Τσίπρα καθώς και του, αποκαλούμενου ως «alter ego» του, Νίκου Παππά, ανέμεναν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Πρόσωπα οικεία, φίλοι, άνθρωποι που τα τρία προηγούμενα χρόνια εργάστηκαν για την πολυπόθητη εκείνη ημέρα γελούσαν και πείραζαν ο ένας τον άλλο αναμένοντας την επόμενη ημέρα που θα οδηγούσε στη σύγκρουση με τους δανειστές, την ελίτ και τη διαπλοκή.

Μεταξύ αυτών ένα πρόσωπο γνωστό στους παρευρισκόμενους ως ένας εκ των στενότερων φίλων του Νίκου Παππά. Συμμαθητές στην Καισαριανή, φίλοι ακόμη και την περίοδο που το κορυφαίο σήμερα κυβερνητικό στέλεχος ζούσε στο Εδιμβούργο έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Ο λόγος για τον Μανώλη Πετσίτη που αίφνης απασχολεί το δημόσιο βίο εξ αιτίας της ραγδαίας, όπως αποκάλυψε το newsbomb.gr, ανέλιξης του, κοινωνικής και οικονομικής. Ανέλιξης που επετεύχθη το διάστημα που μεσολάβησε από τις εκλογές του 2015 και μετά.

Κυρίως όμως λόγω της σχέσης του με έναν επιχειρηματία που έχει απασχολήσει και απασχολεί τη Δικαιοσύνη, τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ο οποίος διατηρεί ιδιαίτερες σχέσεις με την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις εξελίξεις και όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας του τελευταίους τρεις μήνες, μέσα από επίσημες καταγγελίες.

Αν και ο κ. Λαυρεντιάδης, υπόδικος για σειρά κακουργημάτων, δηλώνει «πτωχευμένος» η σχέση του με την εταιρεία λιπασμάτων ELFE είναι γνωστή. Γνωστό όμως είναι και το ζήτημα που έχει ανακύψει με την άκρως χαριστική συμπεριφορά της ΔΕΠΑ απέναντί στην εταιρεία αυτή που την έχει φεσώσει με πάνω από 105 εκατ. Ευρώ αλλά συνεχίζει να τροφοδοτείται με φυσικό αέριο.

Ο Θ. Κιτσάκος, πρώην πλεόν διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ (άλλοι λένε ότι ήταν στην οργάνωση της Καισαριανής ο ίδιος υποστηρίζει πως ήταν παραδίπλα στον Βύρωνα) καταγγέλλει ευθέως τους υπουργούς της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς στην υπόθεση.

Το εν λόγω πρόσωπο δεν είναι τυχαίο. Εργαζόταν στην εταιρεία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη πριν ο ΣΥΡΙΖΑ τον τοποθετήσει τον Δεκέμβριο του 2015 στη ΔΕΠΑ εν χορδαίς και οργάνοις. Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης έχασε έναν ικανό συνεργάτη, αλλά το στελεχιακό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ κάλυψε το κενό που προέκυψε. Η ELFE το 2016 ανακάλυψε τον Μανώλη Πετσίτη, τον εκ Καισαριανής ορμώμενο παιδικό φίλο του Ν. Παππά και κατά ορισμένους μέλος της τοπικής της περιοχής.

Η αμοιβή μεγάλη για το πρόσωπο που μέχρι λίγο καιρό πριν ζούσε με ετήσια έσοδα που δεν ξεπερνούσαν τα 5.000 ευρώ εργαζόμενος ως σερβιτόρος. Το 2015 μέσα από μια συνεργασία με μια εταιρεία υπηρεσιών διαμεσολάβησης τα έσοδα του τριπλασιάστηκαν και έφτασαν τα 17.000 ευρώ.

Εκτίναξε τις μετοχές του

Όμως το 2016 ο κ. Πετσίτης εκτίναξε τις μετοχές του. Έγινε το πρόσωπο που οι επιχειρηματίες ήθελαν δίπλα τους. Από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη (ELFE) μέχρι τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, εταιρείες αθλητικών εκδηλώσεων, παροχής τηλεπικοινωνιακών και ασφαλιστικών υπηρεσιών. Σύνολο εσόδων για τον δεύτερο χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ περίπου 204.000 ευρώ.

Τον τρίτο χρόνο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πετσιτης διατηρώντας τις σχέσεις με ELFE είχε λίγο μικρότερα έσοδα αφού έφτασαν τα 176.250 ευρώ.


Με ωραίες γυναίκες, γεμάτους τραπεζικούς λογαριασμούς, τραπέζια σε trendy μαγαζιά της αθηναϊκής νύχτας, πανάκριβα κρασιά και ουίσκια (για τα οποία δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία σε σημείο… υπερβολής).

Αλλωστε, ποιος σερβιτόρος τη σήμερον ημέρα θα μπορούσε να φανταστεί ότι σε διάστημα 2-3 ετών θα κυκλοφορεί στο Κολωνάκι ακόμη και με… αστυνομική συνοδεία και θα παραγοντίζει εκμεταλλευόμενος τις γνωριμίες του και την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Νίκος Παππάς αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας;

Οικονομική άνεση

Η οικονομική άνεση που απέκτησε (έσοδα 380.410 ευρώ μέσα σε μια διετία) δεν πέρασε απαρατήρητη. Μεγαλοστέλεχος επιχειρήσεων πλέον με έσοδα σημαντικά, δυσθεώρητα θα έλεγε κανείς για την περίοδο της κρίσης άρχισε και τις κοσμικές παρουσίες. «Λαμπερές παρουσίες» έγραφε site που ανήκει σε γνωστό ηθοποιό, φανατικό υποστηρικτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην στέλεχος του σταθμού στο οποίο προσέφερε τις υπηρεσίες του ο Μανώλης Πετσίτης, για την εμφάνισή του σε μια εκδήλωση.

Αυτό βέβαια δεν είναι επιλήψιμο για κάποιον με τέτοια έσοδα. Οι αμοιβές από τα ELFE, που δεν αποπληρώνουν τα χρέη προς τη ΔΕΠΑ έχοντας φεσώσει και τη ΔΕΗ, νόμιμες. Όπως και η πρόσληψή του από την εταιρεία συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Από την Καισαριανή στα σαλόνια της επιχειρηματικής Ελίτ προσέφερε και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε μια μεγάλη γκάμα. Γνωστός ως φίλος του Νίκου Παππά για όσους κινούνται σε αυτούς τους χώρους, άγνωστος για τους πολλούς, είχε καταφέρει να μείνει εκτός δημοσιότητας εκτός από εκείνη την ημέρα της 25ης Ιανουαρίου όταν όπως λέγεται είχε καταφέρει μεταξύ όλων όσων βρισκόντουσαν στην Κουμουνδούρου πλάι στον Αλέξη Τσίπρα, να προβλέψει σωστά το εκλογικό αποτέλεσμα.

Κι εδώ έρχονται οι συμπτώσεις. Ενας άλλος φίλος από τα παλιά, ο Θεόδωρος Κιτσάκος, εκ της προσφυγικής και φτωχής πλην τίμιας Καισαριανής ορμώμενος, είναι ο γενικός διευθυντής της εταιρείας του Λαυρεντιάδη, της ELFE, προτού μεταπηδήσει στη ΔΕΠΑ το Νοέμβριο του 2015 όπου και παρέμεινε για ένα χρόνο. Είναι ο ίδιος που καταγγέλλει τώρα ότι 7 υπουργοί γνώριζαν ότι η εταιρεία ELFE  έχει φεσώσει με εκατομμύρια ευρώ τη ΔΕΠΑ αλλά κανείς δεν έκανε τίποτε για να εισπράξει η εταιρεία τα λεφτά της.

Τυχαίο; Μέσα στο 2016 όπου η εταιρεία του Λαυρεντιάδη αυξάνει τα χρέη της στη ΔΕΠΑ, ο Πετσίτης διαπρέπει στην εταιρεία ELFE με αποτέλεσμα την αύξηση των αποδοχών του…

Η παρέα της Καισαριανής (όπως παλιά η παρέα της Αίγινας) είναι μέσα στα πράγματα και λύνει και δένει. Ο ένας υπουργός και πανίσχυρος στο Μαξίμου, ο άλλος στη ΔΕΠΑ επικεφαλής και ο τρίτος, ο πιστός σύντροφος Πετσίτης γίνεται γνωστός στα στέκια του Κολωνακίου με τη φράση «προσέξτε. Είναι ο άνθρωπος του Παππά».


Οι φήμες

Ακούγονται πολλά για τον Πετσίτη αλλά κανείς δεν μπορεί να τα επιβεβαιώσει. Ότι είχε στενές σχέσεις με ιδιοκτήτη πολύ γνωστών μπαρ – ρεστοράν στην Αθήνα αλλά τα έχουν σπάσει σε τέτοιο σημείο που μέχρι και μπράβοι να έχουν μπει στη μέση.

Ότι, επίσης, είναι αφανής συνέταιρος σε γνωστό μπαρ της Σκουφά με πολύ γνωστό οικονομικό παράγοντα. Ενώ τα πιο… πιπεράτα περιστατικά που ακούγονται στη γωνία… Τσακάλωφ και Φιλικής Εταιρείας είναι τα εξής:

Το πρώτο ότι μια όμορφη νύχτα ο Πετσίτης με ωραία παρέα σε γνωστό αθηναϊκό στέκι γλεντούσε μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Φεύγοντας ξέχασε το σακάκι του και οι σερβιτόροι έμειναν άφωνοι διότι διαπίστωσαν ότι ήταν γεμάτο με… πεντακοσάρικα. Ευρώ φυσικά κι όχι δραχμές.

Ένα άλλο κουτσομπολιό μιλά για μπλόκο της αστυνομίας σε ακριβό τζιπ με οδηγό τον Πετσίτη και με το πορτ μπαγκάζ να περιέχει μια σακούλα με 200.000 ευρώ. Όλα αυτά βεβαίως είναι φήμες που στόχο έχουν να πλήξουν έναν επιτυχημένο αριστερό που καμιά σχέση δεν έχει με τρυφηλή ζωή και με βίλες στη Βαρυμπόμπη ή αλλού.

Ο κ. Πετσίτης αποτελεί το success story ενός εργαζόμενου την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε όπως το Μαξίμου αναφέρει δημιουργήθηκαν 300000 θέσεις εργασίας μέσα στην τελευταία τριετία. Είναι βέβαιο επίσης πως θα δοθούν και απαντήσεις. Ήδη το θέμα πάει στη Βουλη με τον βουλευτή του ΔΗΣΥ, Γ. Μανιάτη να καταθέτει σχετική ερώτηση συνδέοντας την προσωπική σχέση με τον Νίκο Παππά με την ανέλιξη του εν λόγω συνεργάτη.

Σε κάθε περίπτωση η σχέση Λαυρεντιάδη ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να πατά σε στέρεη βάση. Και είναι και… ευλογημένη.

Η πρόβλεψη για το αποτέλεσμα των εκλογών 

Προβλέψεις για το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών έκαναν στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα το 2015, με τον στενό του συνεργάτη Μανώλη Πετσίτη να πέφτει τελικά μέσα για τη διαφορά.

Όπως φαίνεται στο χαρτί με τις τελικές τους προβλέψεις λίγο πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων -φωτογραφία του οποίου δημοσιεύουν «Τα Νέα»- τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και τα στελέχη του κεντρικού επιτελείου έδειχναν πιο συγκρατημένα, με εξαίρεση τον Μανώλη Πετσίτη, στενό συνεργάτη και παλιό συμμαθητή του Νίκου Παππά, που έβλεπε τη διαφορά στις επτά μονάδες και μάλιστα εκεί ακριβώς που πήγαν τα δύο κόμματα: έδινε τη ΝΔ στο 28% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 35%!

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Νέες καταιγιστικές αποκαλύψεις φανερώνουν πια τους πραγματικούς λόγους της αφωνίας της παρέας του Μαξίμου για το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη. Σύμφωνα με τα νέα δημοσιεύματα, ο κ. Μανώλης Πετσίτης, άνθρωπος του πολύ στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και εξ απόρρητων του υπουργού κ. Νίκου Παππά, έλαβε τα έτη 2016 και 2017 εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την εταιρία ELFE του κ. Λαυρεντιάδη.

Ποιες “υπηρεσίες” άραγε παρείχε στον κ. Λαυρεντιάδη ο κ. Πετσίτης για να παίρνει αυτά τα χρήματα; Και πώς συνδέονται αυτές με το σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη για το οποίο έχουν ήδη ασκηθεί διώξεις σε βαθμό κακουργήματος στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδ. Κιτσάκο;

Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Αυτή η σκοτεινή υπόθεση διαπλοκής τον εκθέτει ανεπανόρθωτα αποκαλύπτοντας το ανήθικο πλεονέκτημα της Κυβέρνησης του.

Θα επανέλθουμε…».

Το θέμα έρχεται σήμερα στη Βουλή με ερώτηση που θα καταθέσει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γ. Μανιάτης. Και η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει αλλιώς είναι ένοχη.

Χθες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, έδωσε ολόκληρη συνέντευξη στο ΚΟΝΤΡΑ, αλλά δεν είπε κουβέντα για τον συμμαθητή και φίλο του από την Καισαριανή. Για τον βίο και πολιτεία του Μανώλη Πετσίτη, ο οποίος έβγαινε στα κοσμικά μπαράκια της Αθήνας κυκλοφορώντας με… πεντακοσάρικα και με αστυνομική συνοδεία.

«Ηρθε ο Μανώλης του Παππά», έλεγαν οι σερβιτόροι, όμως, ο υπουργός δεν έχει πει απολύτως τίποτε. Γιατί άραγε; Κρύβουν κάτι σχετικά με τον άνθρωπο ο οποίος από 5.000 ευρώ εισόδημα το χρόνο έφτασε να ξεπεράσει κατά πολύ τα 300 χιλιάδες ευρώ μετά από δύο χρόνια;