27.06.2019    06:19

Μαργαρίτης Τζίμας: Οχι κύριε Αντωναρε, είναι λάθος σας!

«Όλοι οφείλουμε κάτι στη Νέα Δημοκρατία κύριε Αντώναρε. Ακομη και εγώ που με διέγραψαν όταν δεν ψήφισα το δεύτερο μνημόνιο. Το ζήτημα όμως δεν είναι ποιος οφείλει και πόσο αλλά αν με τα λόγια μας η τις πράξεις μας σήμερα στηρίζουμε μια αντικοινωνική κυβέρνηση. Οχι κύριε Αντωναρε . Υπηρετήσατε ιδέα όχι μόνο πρόσωπα. Σας στήριξαν Νεοδημοκρατες που σήμερα έχουν και αυτοί εξαθλιωθεί από την κυβέρνηση. Με τον κ. Μητσοτακη μπορεί πολλοί να έχουν διαφορές. Ομως είναι λάθος σας να ταυτίζεται τη ΝΔ με πρόσωπα . Η ΝΔ είναι πάνω από ετικέτες κομμάτων η προσώπων. Εδω τώρα χρειάζεται συστράτευση και όχι ανάπτυξη διαλυτικων τάσεων που μόνο την κυβέρνηση εξυπηρετούν. Μην ξεχνάτε πως σας γράφει ένας που δεν υπήρξε μουσαφίρης στη ΝΔ και ίσως παλαιότερο στελεχος από εσάς».

Αυτή ήταν η απάντηση του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ Μαργαρίτη Τζίμα στις διάφορες αναρτήσεις που κάνει ο Ευ. Αντώναρος εναντίον της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο f/b και όχι μόνο.Ο Μαργαρίτης Τζίμας υπήρξε επί 31 χρόνια στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής της χώρας είτε από κομβικές θέσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση είτε με την παρουσία του στη Βουλή.

Έχει διατελέσει από το 1982 μέχρι το 1990 δημοτικός σύμβουλος Δράμας, από το 1990 μέχρι το 2002 ήταν δήμαρχος στην ίδια πόλη, ενώ το 2004 εξελέγη βουλευτής.

Η θητεία του στο ελληνικό κοινοβούλιο κράτησε έως το 2012, αφού προηγουμένως είχε λάβει τη θέση του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ωστόσο ο Μαργαρίτης Τζίμας άφησε πίσω του την πολιτική και αποφάσισε να ασκήσει το επάγγελμα του καθηγητή θετικών επιστημών, διδάσκοντας παιδιά γυμνασίου και λυκείου, ενώ προετοιμάζει μαθητές και για τις πανελλήνιες.