20.11.2018    20:40

Μητσοτάκης από το Λονδίνο: Η προσέλκυση επενδύσεων και η αξιοκρατία θα φέρουν πίσω τους ταλαντούχους Έλληνες

Στο Λονδίνο βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης,  ο οποίος σήμερα θα μιλήσει σε εκδήλωση στο London School of Economics.
Σε συζήτηση που είχε με Έλληνες που κατοικούν μόνιμα στο Λονδίνο ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε πως «το καλύτερο κίνητρο για να γυρίσει κάποιος στην Ελλάδα είναι να υπάρξουν επενδύσεις».
Ο κ.Μητσοτάκης είπε πως η προσέλκυση επενδύσεων σε συνδυασμό με την αξιοκρατία στο Δημόσιο και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, την υγεία και τη δικαιοσύνη θα φέρουν πίσω στη χώρα τους ταλαντούχους Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.
«Στα επτά χρόνια της κρίσης, πολλοί νέοι Έλληνες έφυγαν γιατί δεν είχαν άλλη διέξοδο, αλλά έχουν τα ταλέντα που πρέπει για να γυρίσουν πίσω. Βλέπουμε μια νέα κοινότητα νέο-μεταναστών. Μια άλλη Ελλάδα, εκτός Ελλάδας. Δεν θέλω να χρησιμοποιώ αυτόν τον όρο. Αλλά θέλω να ακούσω τον δικό σας προβληματισμό. Είστε ένα δυναμικό κομμάτι της χώρας εκτός Ελλάδας… Στην επόμενη μέρα πρέπει να αξιοποιήσουμε ένα μεγάλο κομμάτι της διασποράς. Το έχουν κάνει άλλες χώρες. Θα το προσπαθήσουμε και εμείς με πρώτο βήμα το δικαίωμα ψήφου στο εξωτερικό» υπογράμμισε ο κ.Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα πλήρωσε την αναξιοκρατία» και ότι «αυτό το μοντέλο τελείωσε».
«Και δεν θέλω να κομματικοποιήσω τη συζήτηση. Αλλά περίμενα κάτι διαφορετικό από την ελληνική κυβέρνηση. Ξεκίνησε λέγοντας άλλα και τώρα ακολουθεί πελατειακή λογική» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.
Αναφερόμενος στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, μίλησε για τέταρτο Μνημόνιο που «πάει πέρα και πάνω από το τρίτο Μνημόνιο». «Όλες αυτές οι μεταρρυθμίσεις δεν θα υλοποιηθούν, γιατί δεν υπάρχει πολιτική βούληση και εκτελεστική δυνατότητα.
Είναι δεσμεύσεις που δεν πρόκειται να υλοποιηθούν»  είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.