20.04.2018    09:53

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση να μη χρησιμοποιήσει το ΔΝΤ ως άλλοθι για την ανικανότητά της

Ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην διαχειριστεί το ζήτημα με όρους επικοινωνίας, προσθέτοντας αιχμηρά ότι η Ελλάδα δεν αντέχει να ξαναζήσει το «περσινό φιάσκο» της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε με νόημα ότι φοβάται πως ξαναζούμε την εμπειρία της «δήθεν διαπραγμάτευσης Τσίπρα – Βαρουφάκη», που οδήγησε τη χώρα «ένα βήμα πριν την έξοδό της από το ευρώ».

Αναφερόμενος στα σενάρια ότι ο διάλογος των δύο αξιωματούχων του ΔΝΤ ηχογραφήθηκε επί ελληνικού εδάφους ή με ελληνικό δάκτυλο, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί «την ασφάλεια και το απόρρητο» των επικοινωνιών. «Στο κρίσιμο αυτό ζήτημα δεν είναι δυνατόν να υπάρχει καμία σκιά», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ξεκάθαρα το αίτημά του για πρόωρες εκλογές, ζητώντας κάλπες «τώρα». Σημείωσε με νόημα ότι «η αντίστροφη μέτρηση άρχισε» και εκτίμησε πως «δεν θα αργήσει η ώρα που ο ελληνικός λαός θα βάλει τέλος στον φαύλο κύκλο του λαϊκισμού και των ψεμάτων».

Υποστήριξε πως η ΝΔ έχει τη γνώση και το σχέδιο που θα οδηγήσει τη χώρα στην οριστική έξοδο από την κρίση και στην ανάπτυξη. «Η Ελλάδα έχει ανάγκη από οξυγόνο για να τελειώσει αυτή η θλιβερή περίοδος ασφυξίας, ψέματος, υποκρισίας, λάσπης και τέλματος για τη χώρα», συμπλήρωσε.

Η αντίδραση του Μαξίμου

«Ο κ. Μητσοτάκης άργησε μερικές ώρες να αντιδράσει αλλά τελικά κατέληξε να πάρει τη γνωστή και αναμενόμενη θέση: την σθεναρή υποστήριξη του ΔΝΤ ενάντια στη χώρα του. Επί της ουσίας των σημερινών αποκαλύψεων φυσικά, απόλυτη σιωπή» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού και αναφερόμενο στις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τη ΝΔ να προηγείται με 8 μονάδες διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει: «Όσο για τις δημοσκοπήσεις για τις οποίες χαίρεται, προέρχονται από τους ίδιους που έδειχναν σταθερό προβάδισμα της ΝΔ, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου».