15.12.2019    19:41

Μητσοτάκης: Ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται αμέσως – Δεν δεχόμαστε συμβουλές διαπραγμάτευσης από το δίδυμο της καταστροφής – Προσγειωθείτε στο σήμερα, χάσατε τις εκλογές

Άμεση ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις αιτιάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ότι «η ΝΔ δεν νίκησε τον λαϊκισμό, αλλά τον τροφοδότησε».

Κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται αργά το βράδυ με την ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης, ο πρωθυπουργός κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να «προσγειωθεί στο σήμερα. Στις 7 Ιουλίου έγιναν εκλογές και τις χάσατε» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ πως «ψεύτες και λαϊκιστές δεν σας λέμε εμείς, σας είπε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

«Δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες των πολιτών. Λάθη θα γίνουν αλλά δεν θα αμφισβητηθεί ποτέ η προσήλωση στον κεντρικό στόχο» τόνισε, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνησή του θα προχωρήσει από τα λόγια στις πράξεις. «Λιγότερα λόγια, περισσότερες πράξεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη «τώρα είναι η ώρα να κάνουμε πραγματικότητα την αυτοδύναμη Ελλάδα του 21ου αιώνα. Ενωμένοι προχωρούμε και θα το κάνουμε. Η Βουλή αυτή πρέπει να γίνει ο καθρέφτης μίας χώρας που αλλάζει. Δεν θα επιτρέψω να περάσει ούτε μία μέρα που να μην αξιοποιήσω τη δύναμη που μου έδωσαν οι πολίτες, για να κάνω τη ζωή τους καλύτερη» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, εστιάζοντας στο σχέδιό του για την επόμενη ημέρα.

Όπως είπε, δεν έχουμε μέρα για χάσιμο. Από την εποχή της φτώχειας περνάμε στις επενδύσεις, για την παραγωγή νέου πλούτου. Ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται αμέσως, ψηφίζεται το σχετικό νομοσχέδιο ως κατεπείγον την επόμενη εβδομάδα.

Στο πλαίσιο αυτό και απαντώντας σε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η μείωση δεν αφορά την Εκάλη αλλά τη μεσαία τάξη, την οποία «ο ΣΥΡΙΖΑ εξόντωσε. Τη μεσαία τάξη θα τη στηρίξουμε μέσω της εντολής του πήραμε από τον ελληνικό λαό».