24.06.2019    23:42

Μιχαήλ Κ. Μαντζανάς: Η φιλοσοφημένη γυναίκα – Ένα βιβλίο υπόκλιση στη γυναικεία περιπλοκότητα

Ένα βιβλίο απογύμνωση της γυναικείας σκέψης. Φιλοσοφικές και ψυχολογικές πτυχές της γυναικείας φύσης. Μια ενδιαφέρουσα συνεδρία αυτοανακάλυψης απουσία του ειδικού.
Ένα μονοπάτι που ο περιπατητής του θα ταξιδέψει σε επιστημονικά τοπία και ίσως να οδηγηθεί στον προορισμό της αυτοδιαχείρισης και της αυτογνωσίας. Ένα βιβλίο υπόκλιση στη γυναικεία περιπλοκότητα. Ένα βιβλίο που είναι χωρίς μοντάζ, σαν τα μάτια της γυναικείας ψυχής, από τον Μιχαήλ Κ. Μαντζανά.

Ποιος είναι ο συγγραφέας

Ο Μιχαήλ Κ. Μαντζανάς είναι Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών με ειδικότητα Αρχαία Ελληνική και Βυζαντινή Φιλοσοφία και Επιστημονικός Συνεργάτης στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διδάσκει στα Μεταπτυχιακά του Τομέα Φιλοσοφίας του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ από το 2003 έως σήμερα.

Επιπλέον, παραδίδει διαλέξεις σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στα τμήματα: Βιολογίας του ΕΚΠΑ και Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Επί σειρά ετών, παραδίδει σεμινάρια Φιλοσοφικής Συμβουλευτικής και Ηγεσίας, καθώς και
διοίκησης προσωπικού και διαχείρισης κρίσεων σε Ανώτατες Ακαδημίες. Είναι Διδάκτορας Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχος της Θεολογικής και της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια επιστημονικά συνέδρια στο εξωτερικό και στο
εσωτερικό και αποτελεί μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών.