21.07.2018    01:14

Μοσκοβισί: Εκείνοι που με κατηγορούν παίζουν πολιτικό παιχνίδι, εγώ όχι – Θα τα πούμε για τις συντάξεις

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να μη γίνουν οι περικοπές στις συντάξεις το 2019, ο Ευρωπαίος Επίτροπος των Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στο Έθνος. «Θα το συζητήσουμε όταν έρθει η ώρα» λέει ο κ. Μοσκοβισί.

Για το τέλος του προγράμματος ο Ευρωπαίος Επίτροπος επισημαίνει ότι η επιτήρηση σε «καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με ένα νέο πρόγραμμα». Όπως τονίζει ο Πιερ Μοσκοβισί μετά την 21η Αυγούστου και το τέλος των μνημονίων ουδείς θα πιέζει για νέα μέτρα, κανείς δεν θα απαιτεί νέες μεταρρυθμίσεις δεν θα υπάρχουν προαπαιτούμενα ούτε οι αξιολογήσεις που υπάρχουν μέχρι τώρα.

Για τη διαμάχη με την Νέα Δημοκρατία, όπως αυτή προέκυψε μετά την επίσκεψη του στην Ελλάδα και τις δηλώσεις του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημειώνει ότι είναι φίλος της Ελλάδας και όσοι τον κατηγορούν ότι παίζει πολιτικά παιχνίδια, είναι αυτοί που το κάνουν.

«Δεν παίζω πολιτικά παιχνίδια, είμαι φίλος της Ελλάδας.  Είμαι εδώ και τέσσερα χρόνια επίτροπος. Και από τις προηγούμενες θέσεις μου ως υπουργός Οικονομικων της Γαλλίας βοηθούσα την Ελλάδα. Και δούλευα αποτελεσματικά και με άλλες κυβερνήσεις: την κυβέρνηση Σαμαρά και τον τότε υπουργό Οικονομικών όπως και τώρα με Τσίπρα και Τσακαλώτο. Και αύριο θα συνεργάζομαι με όποια κυβέρνηση αναδείξουν οι Ελληνες. Και γι αυτό πιστεύω ότι εκείνοι που με κατηγορούν παίζουν πολιτικό παιχνίδι. Εγώ όχι» δήλωσε στο Εθνος και την Μαρία Ψαρά ο Πιερ Μοσκοβισί.