17.01.2019    03:41

Νέα επίθεση Βαξεβάνη στον Μάκη – «Ζούγκλα εκφοβισμών» και μπλέκει και… Μαυρίκο

Νέα επίθεση στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο κάνει σήμερα ο Κώστας Βαξεβάνης μέσα από την ιστοσελίδα του, με αφορμή την αποκάλυψη της ταυτότητας «προστατευόμενης μάρτυρος» από το FBI.

Ο Κώστας Βαξεβάνης απαξιώνει τη δημοσιογραφική αποκάλυψη του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και κάνει λόγο για «Ζούγκλα εφοβισμών που απλώνεται πάνω από τους νυν και μελλοντικούς μάρτυρες»…

Δείτε τι λέει σήμερα ο Κ. Βαξεβάνης:

Novartis-Gate: Η «αποκάλυψη» για την προστατευόμενη μάρτυρα και ο δράκος

«Ωραίο το αφήγημα για την προστατευόμενη μάρτυρα, τα στοιχεία της οποίας βγαίνουν ως «δημοσιογραφική αποκάλυψη» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στη φόρα, αλλά έχει δράκο.

Το όνομα της γυναίκας αναφέρεται στα έγγραφα των αμερικανικών αρχών, μεταξύ και άλλων ονομάτων όπως της Λίνας Νικολοπούλου αλλά και άλλων προσώπων,  στο πλαίσιο των ερευνών για το σκάνδαλο Novartis, και όχι ειδικά ως μάρτυρα και δη προστατευόμενου.

Με δυο λόγια, δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα αν η συγκεκριμένη γυναίκα, που διετέλεσε γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή, έχει τεθεί σε καθεστώς προστασίας, όσο κι αν ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος μιλάει για «γκάφα» του FBI.

Είδε όμως στο όνομα της… δημοσιογραφίας τα στοιχεία και τις φωτογραφίες της να δημοσιοποιούνται , με φόντο τις διάφορες απειλές εναντίον των μαρτύρων που έχουν εξαπολύσει ήδη πολλοί από τους εμπλεκόμενους.

Η «Ζούγκλα» των εκφοβισμών απλώνεται τόσο σε ανθρώπους που ενδεχομένως καταστούν κάποια στιγμή μάρτυρες, όσο και σε αυτούς που είναι προστατευόμενοι μάρτυρες, αλλά με τέτοιες κινήσεις παίρνουν το μήνυμα του απροστάτευτου..

Η «αποκάλυψη» αναπαρήχθη και από άλλα… ανησυχούντα Μέσα, δίνοντας περισσότερο χώρο στον εκφοβισμό, ακόμη και προληπτικά, και επιχειρώντας να μεταθέσουν το βάρος από το πραγματικό ερώτημα, που είναι τελικά αν και ποιοι από τους πολιτικούς το όνομα των οποίων εμπλέκεται στην υπόθεση έχουν πάρει μίζες.

Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία είναι αυτή που θα αποδείξει εάν πρόκειται για αξιόπιστους ή μη μάρτυρες, παρά τις συνεχείς προσπάθειες απαξίωσής τους, που άρχισαν με το «επιχείρημα» του στυλ «δεν τους ξέρουμε, άρα είναι αναξιόπιστοι» αλλά σκόνταψε στο νόμο Σαμαρά, συνεχίστηκε από τον Χαράλαμπο Αθανασίου με προσπάθειες να φανεί ότι δεν έγιναν νομότυπα προστατευόμενοι οι μάρτυρες και ουδείς γνωρίζει που θα καταλήξει.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη το σκάνδαλο Novartis «μετράει» έναν νεκρό, τον Παναγιώτη Μαυρίκο, ο οποίος, σύμφωνα με το FBI, ξέπλενε μαύρο χρήμα της εταιρείας προς πολιτικούς και σκοτώθηκε με τη φλεγόμενη Porsche του σε ένα περίεργο τροχαίο».