24.06.2019    23:41

Νέα παρέμβαση Μαξίμου: Ψεύδεται η Σπυράκη για τη συνάντηση με Ζάεφ – Να την αποπέμψει ο Μητσοτάκης

Να αποπέμψει τη Μαρία Σπυράκη καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη το Μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση με τις μυστικές συναντήσεις που φέρεται να είχε η εκπρόσωπος της ΝΔ με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.
Σε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών αναφέρεται ότι η συνάντηση της κας.Σπυράκη έγινε στο ξενοδοχείο Courtyart by Mariott Brussels όπου διέμενε η αποστολή της ΠΓΔΜ το διήμερο 5-7 Δεκεμβρίου για τις επαφές που θα είχε ο Ζάφ με τον Γιουνκέρ,  τον Ταγιάνι και τον Επίτροπο Διεύρυνσης της ΕΕ, Χαν.
Βάσει του δημοσιεύματος, λίγες ημέρες πριν, άνθρωπος από το διπλωματικό γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε επικοινωνήσει με τα Σκόπια και είχε ζητήσει να δεχτεί ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ τον απεσταλμένο του αρχηγού της ΝΔ, δηλαδή τη Μαρία Σπυράκη.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η συνάντηση συμφωνήθηκε να γίνει στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Σημειώνεται πως όταν η εν λόγω συνάντηση ήρθε στη δημοσιότητα από τη γερμανική εφημερίδα FAZ, η κα. Σπυράκη είχε υποστηρίξει ότι επρόκειτο για μια τυχαία συνάντηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Η κ. Σπυράκη συνελήφθη ψευδόμενη κατ’ εξακολούθηση για τις μυστικές συναντήσεις της, κατ’ εντολή του κ. Μητσοτάκη, με τον Ζάεφ. Χθες η ΝΔ δε βρήκε λέξη να πει για την αποκάλυψη ότι ζήτησε από τον Πρωθυπουργό της πΓΔΜ να μην αναζητηθεί λύση με τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά σε δεύτερο χρόνο εάν ο κ. Μητσοτάκης έρθει στην εξουσία, προκειμένου να μη διασπαστεί προεκλογικά η ΝΔ. Σήμερα αποκαλύπτεται ότι ο «τυχαίος καφές» της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ είχε κανονιστεί μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια από το διπλωματικό γραφείο του κ. Μητσοτάκη και η συνάντηση δεν ήταν τόσο «τυχαία», αλλά έγινε στο ξενοδοχείο «Courtyard by Mariott Brussels», στο οποίο διέμενε η επίσημη αποστολή του Zάεφ. Το μόνο που μένει στον κ. Μητσοτάκη, είναι να αποπέμψει άμεσα την «ειδική απεσταλμένη του»» υποστηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου.