24.08.2019    06:33

Νέο ρεκόρ στην αγορά ομολόγων – Προεξοφλείται αυτοδυναμία της ΝΔ

Λίγα 24ωρα πριν τις εθνικές εκλογές και με την προοπτική αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας να είναι ισχυρή και το διεθνές περιβάλλον να παραμένει ευνοϊκό για τις αγορές ομολόγων, οι ελληνικοί δεκαετείς τίτλοι «φλερτάρουν» με το φράγμα το 2%.

Χθες, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς υποχώρησε στο 2,094% καταγράφοντας πτώση της τάξης του 61% από τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Το 5ετές ομόλογο έχει υποχωρήσει στο 1,2% από 2,2% που ήταν προ των ευρωεκλογών.

Άλλωστε ενδεικτική είναι η νέα εκτίμηση της Citigroup, σύμφωνα με την οποία η Νέα Δημοκρατία θα μπορέσει να πείσει τους Ευρωπαίους πιστωτές να δώσουν το πράσινο φως για τη χαλάρωση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2023.

Οι επενδυτές ποντάρουν στην τελική ευθεία προς τις κάλπες και ελπίζουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα η χώρα θα έχει αποκτήσει μία κυβέρνηση που θα αποδειχθεί αξιόπιστη και με την εφαρμογή των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων και την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων θα πείσει τους πιστωτές να χαλαρώσουν τους δημοσιονομικούς στόχους.