17.07.2019    18:35

Ναύπλιο: Μαθητές πενθήμερης κατέληξαν με γαστρεντερίτιδα στο νοσοκομείο

Σε εγρήγορση τέθηκαν οι γιατροί του νοσοκομείου Ναυπλίου το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή, όταν δεκάδες παιδιά ηλικίας 14-15 ετών προσήλθαν το ένα μετά το άλλο στη νοσηλευτική μονάδα που εφημέρευε, με συμπτώματα εμετού, διάρροιας και πυρετού.

Τα 18 παιδιά προέρχονταν από σχολείο της Κατερίνης και τα δύο από σχολείο της Κοζάνης που βρίσκονταν στο Ναύπλιο στα πλαίσια πενθήμερης εκδρομής.

Εκτός από τα παιδιά προσήλθε στο νοσοκομείο και ένας καθηγητής με τα ίδια συμπτώματα.

Οι μαθητές – που όλοι τους διέμεναν σε συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα, πέριξ του Ναυπλίου –  συνέχισαν να προσέρχονται στο νοσοκομείο και την Κυριακή.

Όπως δήλωσε η εφημερεύουσα παιδίατρος Γεωργία Παναγοπούλου στο anagnostis.org, όλοι παρουσίαζαν συμπτώματα που παραπέμπουν σε γαστρεντερίτιδα. Τα συμπτώματα αυτά θα μπορούσαν να οφείλονται σε τροφική δηλητηρίαση, αλλά και σε κάποια ίωση, άπλυτα χέρια κλπ.

Τα μισά περίπου παιδιά νοσηλεύτηκαν για ένα περίπου 24ωρο και εξήλθαν σήμερα από το νοσοκομείο και επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Γέμισε το Ναύπλιο παιδιά 

Πόλο έλξης για τις σχολικές εκδρομές που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο αποτελεί το Ναύπλιο. Εκατοντάδες μαθητές, που πραγματοποιούν κατά κύριο λόγο πενταήμερες εκδρομές, γέμισαν τα σοκάκια της παλιάς πόλης μέσα στο σαββατοκύριακο.

Το λιμάνι γέμισε από πούλμαν που σταθμεύουν εκεί και το ίδιο αναμένεται να γίνει και αυτή την εβδομάδα. Δεν είναι όμως μόνο Ελληνικά σχολεία που επισκέπτονται την πόλη αλλά και ξένα, με πολυήμερες εκδρομές, μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Σουβλατζίδικα, πιτσαρίες, παγωτατζίδικα, κρεπερί και φάστ φουντ «σπάνε» ταμεία, αφού είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι από τις σχολικές εκδρομές.

Το Ναύπλιο προτιμάται από τα σχολεία και παράλληλα προτείνεται από πολλά τουριστικά γραφεία για πολλούς λόγους. Και για τους συνοδούς καθηγητές άλλωστε είναι εύκολος ο έλεγχος των μαθητών, αφού η κίνησή τους περιορίζεται βασικά στην παλιά πόλη, όπου δεν κυκλοφορούν παρά μόνο ελάχιστα αυτοκίνητα.

Παράλληλα εύκολα η εκδρομή μπορεί να χαρακτηριστεί και ως εκπαιδευτική, λόγω του ιστορικού χαρακτήρα της πόλης, της σύνδεσής της με τον Καποδίστρια, αλλά και τους κοντινούς αρχαιολογικούς χώρους, όπως οι Μυκήνες και η Επίδαυρος.