24.02.2018    04:09

ΝΔ: Η κυβέρνηση δεν θέλει να διερευνηθεί η υπόθεση του Π. Καμμένου

Πανικό καταλογίζει στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την ότι «δεν θέλει να διερευνηθεί η σκανδαλώδης υπόθεση των συνομιλιών του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη καταδικασθέντα για ναρκωτικά».

«Με τη στάση της Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Τασίας Χριστοδουλοπούλου αποδείχτηκε ξανά ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να διερευνηθεί η σκανδαλώδης υπόθεση των συνομιλιών του Υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη καταδικασθέντα για ναρκωτικά. Ο πανικός τους δεν κρύβεται», σχολίασε η Ν.Δ. σε ανακοίνωσή της και πρόσθεσε:

«Όσο και να προσπαθήσουν όμως, στο τέλος η αλήθεια θα λάμψει. Όλα θα έρθουν στο φως».

Είχε προηγηθεί αίτημα που κατέθεσε ο βουλευτής Σπύρος Λυκούδης, εκ μέρους του Ποταμιού -και με το οποίο συμφώνησαν οι βουλευτές σύσσωμης της αντιπολίτευσης- για κλήση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η πρόταση του κ. Λυκούδη απορρίφθηκε ως αόριστη από την πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών Τασία Χριστοδουλοπούλου και αναμένεται να αναδιατυπωθεί και να κατατεθεί εκ νέου από βουλευτές όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η προθεσμία που έθεσε η κ. Χριστοδουλοπούλου για την επανακατάθεση του αιτήματος ακρόασης του Πάνου Καμμένου είναι η 18η Ιουλίου.

Μαξίμου: Οι πραγματικοί λόγοι που η Ν.Δ. καταφεύγει σε εξεταστικές

Νέο non paper με τίτλο «οι πραγματικοί λόγοι που η Ν.Δ. καταφεύγει στις εξεταστικές» εξέδωσε το Μαξίμου, αποδίδοντας τα αιτήματα της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση εξεταστικής για την οικονομία μετά τις αποκαλύψεις για το σχέδιο Β του 2015 αλλά και για την εμπλοκή του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στην υπόθεση Noor 1, στη θετική πορεία της οικονομίας.

Ολόκληρο το κείμενο, έχει ως εξής:

«Η Νέα Δημοκρατία τους τελευταίους μήνες ενορχήστρωσε και εκτέλεσε μία τεράστια επιχείρηση καταστροφολογίας, διαστρέβλωσης, παραποίησης και κινδυνολογίας, με ψευδοπροφητείες δυστοπίας και συντέλειας, η οποία ακυρώθηκε πλήρως με την ολοκλήρωση της Β’ Αξιολόγησης, τη συμφωνία για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, γεγονός που αξιολογήθηκε θετικά από τους διεθνείς παράγοντες, τους οίκους αξιολόγησης και τις αγορές.

Η ελληνική οικονομία, ανακάμπτει σταθερά και αυτό γίνεται για άλλη μία φορά σαφές με συγκεκριμένα στοιχεία:

  • Η ανεργία συνεχίζει την πτωτική της τάση και σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ τον Απρίλιο του 2017 ανήλθε σε 21,7% έναντι 23,6% τον Απρίλιο του 2016. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου  χάθηκαν 543.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας, επί Παπαδήμου, χάθηκαν 93.000 θέσεις και την περίοδο Σαμαρά – Βενιζέλου χάθηκαν 259.000 θέσεις εργασίας. Στα δυόμισι χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουμε για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια θετικό ισοζύγιο και μάλιστα κατά τουλάχιστον 300.000 νέων θέσεων εργασίας.
  • Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Μητρώου Επιχειρήσεων (ΓΕΜΗ) το πρώτο εξάμηνο του 2016 έκλεισε με θετικό ισοζύγιο συστάσεων – διαγραφών επιχειρήσεων κατά 2.259 επιχειρήσεις.
  • Τα ελληνικά διετή και δεκαετή ομόλογα παρουσιάζουν ραγδαία αποκλιμάκωση με τις αποδόσεις (04.07.2017) για παράδειγμα του ομολόγου λήξης 17/4/2019 να υποχωρεί στο 3,40% που είναι νέο χαμηλό από τον Ιανουάριο του 2010.
  • Είναι επίσης ενδεικτική η πορεία του ελληνικού Χρηματιστηρίου. Το ΧΑΑ κατατάσσεται στην πρώτη πεντάδα των χρηματιστηρίων παγκοσμίως με βάση την απόδοση, με άνοδο 30,71% από την αρχή του έτους.
  • Οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι θετικοί, με προοπτική ακόμη μεγαλύτερης βελτίωσης. Το πρώτο τρίμηνο του 2017, εν μέσω διαπραγμάτευσης, η ελληνική οικονομία κατέγραψε ανάπτυξη 0,4%.
  • Η καταναλωτική δαπάνη την ίδια περίοδο αυξήθηκε κατά 1,5% (νοικοκυριά κατά 1,7% και Δημόσιο κατά 1%), οι επενδύσεις  σημείωσαν αύξηση κατά 11,2% και οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών κινήθηκαν ανοδικά κατά 4,8%.
  • Ο τουρισμός αναμένεται να καταγράψει ιστορικό ρεκόρ, ξεπερνώντας τα 30 εκατομμύρια επισκεπτών για φέτος.
  • Ο οίκος Moody’s, αναβάθμισε το αξιόχρεο της ελληνικής οικονομίας, αλλά και των ελληνικών τραπεζών, ενώ οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν, επιτέλους, μετά από πάρα πολύ καιρό, αρχίσει να δανείζονται στις διεθνείς αγορές χρήματος με ανταγωνιστικά επιτόκια».