20.05.2019    12:51

ΝΔ και Αρχιεπισκοπή διαψεύδουν πληροφορίες και διαλόγους για συνάντηση Μητσοτάκη – Ιερώνυμου – Το σχόλιο του Μαξίμου

Διαψεύδουν κατηγορηματικά ΝΔ και Αρχιεπισκοπή τις πληροφορίες και τους διαλόγους, που δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες, σε συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον κ. Ιερώνυμο.

Η ΝΔ δια της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, τόνισε ότι «ο πρόεδρος της ΝΔ και η ΝΔ δεν είχε καμία ενημέρωση από καμία πηγή για τα όσα ανακοίνωσαν ο πρωθυπουργός και ο αρχιεπίσκοπος και θα ήθελα να μείνω σε αυτό. Αυτό που με βεβαιότητα μπορώ να σας πω είναι ότι τοποθετηθήκαμε δημόσια. Το αν οι μητροπολίτες άκουσαν ή όχι τις αντιρρήσεις των κληρικών τους, αυτό είναι μια υπόθεση που αφορά τους μητροπολίτες».

Την ίδια στιγμή «κύκλοι» της Πειραιώς τόνιζαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συναντηθεί στο παρελθόν με τον αρχιεπίσκοπο αλλά ποτέ το αντικείμενο της συνάντησης δεν ήταν οι σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους.

Λίγο αργότερα όμως και το Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής διαψεύδει κατηγορηματικά  τις πληροφορίες και διαλόγους σχετικά με συνάντηση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. «Τέτοια συνάντηση με αυτό το περιεχόμενο δεν υπήρξε ποτέ», αναφέρει το Γραφείο Τύπου.

Μαξίμου: Θυμίζουμε την ένατη εντολή: Ου ψευδομαρτυρήσεις…

Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε μέσω διαρροών και κατόπιν εορτής τη μυστική συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, υποστηρίζει το Μαξίμου.

Όπως σημειώνει, την ίδια ώρα ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, επιβεβαίωσε, επίσης κατόπιν εορτής, τη μυστική του συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό Γραφείο, τόσο ο αρχηγός, της ΝΔ, όσο και ο Μητροπολίτης Πειραιώς ισχυρίζονται πως, παρά το γεγονός ότι οι συναντήσεις έγιναν λίγο πριν τις ανακοινώσεις για την πρόταση συμφωνίας Πολιτείας-Εκκλησίας, το θέμα δεν συζητήθηκε.

«Θυμίζουμε την ένατη εντολή: Ου ψευδομαρτυρήσεις…» καταλήγει η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Eπιχειρούν να εμπλέξουν τον Μητσοτάκη στις αντιδράσεις των ιεραρχών

Την ώρα που ο ένας μετά τον άλλο οι μητροπολίτες αλλά και απλοί κληρικοί γυρνούν την πλάτη στο προσύμφωνο Τσίπρα – Ιερώνυμου, μέσα μαζικής ενημέρωσης φιλικά προσκείμενα στην κυβέρνηση επιχειρούν  να εμπλέξουν στο όλο ζήτημα τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με σημερινό δημοσίευμά της η Εφημερίδα των Συντακτών κάνει λόγο για «ωμή παρέμβαση Μητσοτάκη» επικαλούμενη πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος της ΝΔ είχε μυστική συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο.

Γράφει συγκεκριμένα η εφημερίδα:

«Σήμερα αποκαλύπτουμε πως ο κ. Μητσοτάκης, λίγες ημέρες πριν γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό και τον αρχιεπίσκοπο, συναντήθηκε με τον τελευταίο, προσπαθώντας να τον πείσει να αφήσει την όλη υπόθεση για αργότερα, όταν κατά τις επιδιώξεις και τις ελπίδες του θα είναι στην κυβέρνηση η Ν.Δ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδίδεται σε παρόμοια τακτική. Το ίδιο έκανε και με τη γερμανική ηγεσία, από την οποία ζητούσε να μην κάνει παραχωρήσεις στη σημερινή κυβέρνηση.

Το ίδιο έκανε και με τον Π. Μοσκοβισί, τον οποίο επέπληξε επειδή, μιλώντας στην ελληνική Βουλή, άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην περικοπούν οι συντάξεις.

Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει ακολουθήσει -ενδεχομένως με επιτυχία- την ίδια τακτική και σε άλλες περιπτώσεις που δεν έχουν αποκαλυφθεί. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχουμε ούτε ένα παράδειγμα που η Ν.Δ. και ο αρχηγός της να στήριξαν την κυβέρνηση βάζοντας το συμφέρον της χώρας και του δοκιμαζόμενου λαού της πάνω από το παραταξιακό συμφέρον και τις προσωπικές φιλοδοξίες ενός πολιτικού που θέλει πάση θυσία να γίνει πρωθυπουργός – έστω και για μία μέρα.

Προφανώς αυτή η συμπεριφορά συνιστά τη χειρότερη μορφή αντιπολίτευσης. Τη ζήσαμε σε όλες της τις διαστάσεις πριν από την κρίση και την πληρώσαμε ακριβά. Αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες που φτάσαμε στην περιπέτεια των μνημονίων και στα συνακόλουθα.

Τώρα πια πρόκειται για ένα φαινόμενο παρακμής, που όσο συνεχίζεται τροφοδοτεί τον εκφυλισμό, την απαξίωση της πολιτικής και τις συνέπειές τους, που με τη σειρά τους ευνοούν την εμφάνιση πολιτικών τεράτων.

Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να είναι ο γνησιότερος εκφραστής αυτού του φαινομένου».