26.09.2018    02:58

Ντέρμπι: Σε απόσταση αναπνοής Χίλαρι και Τραμπ

Oι υποψήφιοι για τον προεδρικό θώκο στις ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής βάσει δημοσκόπησης που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη. Επιπλέον δείχνει ότι οι υποστηρικτές της πρώην υπουργού Εξωτερικών χάνουν τον ενθουσιασμό τους.

Η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ θα εξασφάλιζαν το ίδιο ποσοστό (42%) μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησαν το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News και οι New York Times.

Μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων –που δεν είναι όλοι πιθανόν να αλλάξουν γνώμη– η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος καταγράφει έναντι του αντιπάλου της προβάδισμα μόλις 2 ποσοστιαίων μονάδων (41% έναντι 39%).

Ο ενθουσιασμός των υποστηρικτών της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ δείχνει να μειώνεται, ενώ των ψηφοφόρων του μεγιστάνα των ακινήτων παραμένει στα ίδια επίπεδα.

Το ποσοστό των ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος που δηλώνει ότι είναι «αρκετά ενθουσιασμένο» κατέγραψε πτώση 13% σε σύγκριση με τον Αύγουστο, ενώ εκείνο των υποστηρικτών των Δημοκρατικών που δηλώνει «πολύ ενθουσιασμένο» μειώθηκε κατά 9%.

«Οι υποστηρικτές του Τραμπ είναι περισσότερο ενθουσιασμένοι» στην ιδέα να σπεύσουν στις κάλπες να τον ψηφίσουν σε σύγκριση με εκείνους της Κλίντον. Το 45% των ψηφοφόρων του Τραμπ επιβεβαιώνει ότι είναι «πολύ ενθουσιασμένο» στην ιδέα να τον ψηφίσουν έναντι του 36% μεταξύ των υποστηρικτών της Κλίντον.

«Πάντα το έλεγα ότι θα είναι μια εκλογική αναμέτρηση που θα κριθεί στο νήμα», σχολίασε η Χίλαρι Κλίντον στη ραδιοφωνική εκπομπή Tom Joyner Morning Show.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.753 Αμερικανών ( 1.433 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι, το διάστημα μεταξύ 9ης και 13ης Σεπτεμβρίου, όπου περιλαμβάνεται και η αδιαθεσία της Χίλαρι Κλίντον στην τελετή μνήμης για τα θύματα των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.