17.01.2019    03:44

Ντόρα: Η χώρα έχει σοβαρότερα προβλήματα από τους «τσαρλατανισμούς» του κ. Καμμένου, όπως την αδυναμία πρόσβασης στις αγορές

«Η ζωή της κυβέρνησης κρέμεται από μια κλωστή», υποστηρίζει, στη συνέντευξή της στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» που κυκλοφορεί η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης και βουλευτής Α΄ Αθηνών της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη,  σημειώνοντας, ότι ο κ. Καμμένος «κρατά όμηρο τον Αλέξη Τσίπρα».

Επισημαίνει, δε, ότι η χώρα έχει σοβαρότερα προβλήματα από τους «τσαρλατανισμούς του κ. Καμμένου», όπως την αδυναμία πρόσβασης στις αγορές. Προσθέτει, ακόμα, ότι κανείς δεν μπορεί να κοροϊδέψει πια τους πολίτες και διασαφηνίζει, σε ό,τι αφορά το προσωπικό της μέλλον, ότι δεν επιδιώκει «καμία καρέκλα, πλην της άκρως τιμητικής αιρετής βουλευτικής ιδιότητας».

«Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι απλά ένας αδύναμος πρωθυπουργός. Είναι πια ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός. Ο κ. Καμμένος έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να διώξει τρεις υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ και είναι σαφές ότι κρατάει όμηρο τον Αλέξη Τσίπρα. Άρα η ζωή της κυβέρνησης κρέμεται από μια κλωστή» αναφέρει η Ντόρα Μπακογιάννη και επισημαίνει ότι «για μένα, η κυβέρνηση έχει ένα ουσιαστικότερο πρόβλημα από τους τσαρλατανισμούς του κ. Καμμένου».

«Η Ελλάδα, τρεις μήνες μετά την έξοδο από τα μνημόνια, αδυνατεί να βγει στις αγορές, και αυτό είναι μια πραγματική απειλή για το παρόν και το μέλλον της χώρας. Διαψεύστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα η ρητορική της «καθαρής εξόδου» από το 3ο μνημόνιο, στο οποίο μας έσυραν οι τυχοδιωκτικοί χειρισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Παρά τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού, η κυβέρνηση δέσμευσε τη χώρα σε μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα που σκοτώνουν την ανάπτυξη και μας κρατούν καθηλωμένους. Χρειάζονται άμεσα καθαρές λύσεις και πολιτική αλλαγή», αναφέρει.

Σχετικά με τα αντίμετρα και την ατζέντα παροχών που υιοθετεί η κυβέρνηση, η Ντόρα Μπακογιάννη δεν θεωρεί ότι υπάρχει περιθώριο ανατροπής των πολιτικών συσχετισμών και της «πρωτιάς» της ΝΔ. «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι πολίτες, μετά από εννιά χρόνια κρίσης, είναι απογοητευμένοι και αισθάνονται προδομένοι. Όμως δεν μπορεί πια να τους κοροϊδέψει κανείς. Ξέρουν ότι πλήρωσαν ακριβά τις αυταπάτες του κ. Τσίπρα. Η ΝΔ διεκδικεί τη θετική ψήφο των Ελλήνων, και γι’ αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε στη ΔΕΘ την ολοκληρωμένη πρότασή μας και δεσμεύθηκε για αυτά που θα υλοποιήσει η αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ».

Όσον αφορά για το πού θα είναι υποψήφια η βουλευτής της ΝΔ υποστήρίζει ότι σύντομα θα  θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις από τον πρόεδρο του κόμματος. Στο ερώτημα αν προσβλέπει σε κάποια θέση μετά τις εκλογές και τη νίκη της ΝΔ, η κα Μπακογίαννη ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει προσωπική φιλοδοξία ούτε προσωπική ατζέντα.

«Για μένα, είναι σημαντικό να κερδίσει η ΝΔ και να γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επειδή είναι ο μόνος πολιτικός σήμερα που μπορεί να αναλάβει το βάρος της εξόδου από την κρίση. Για αυτό δεν επιδιώκω καμία καρέκλα πλην της άκρως τιμητικής αιρετής βουλευτικής ιδιότητας», καταλήγει.