24.06.2019    23:37

Ξεκίνησε η μάχη των «κουπονιών» για το Συνέδριο της ΝΔ – Οι ομάδες και οι ζυμώσεις – Ονόματα   

Μπορεί το Συνέδριο της ΝΔ να ξεκινάει την Παρασκευή αλλά η μάχη του κουπονιού εχει ήδη αρχίσει. Την ερχόμενη Κυριακή θα στηθούν κάλπες στο Συνέδριο για την εκλογή των νέων μελών της Πολιτικής Επιτροπής και οι ενδιαφερόμενοι έχουν ξεκινήσει τις ζυμώσεις στο παρασκήνιο.

Για να ειναι κάποιος υποψήφιος πρέπει να εχει συγκεκριμένο αριθμό κουπονιών που αντιστοιχούν σε κάθε σύνεδρο. Όπως ειναι φυσικό όποιος ή όποια ομάδα εχει μεγάλο αριθμό κουπονιών διεκδικεί και περισσότερες θέσεις στο νεο όργανο.

Την μερίδα του λέοντος θα εχει η προεδρική ομάδα με τον Λευτέρη Αυγενάκη και τον Θανάση Νέζη να κρατούν την μπαγκέτα. Μάλιστα στην ομάδα αυτή αναμένεται να απορροφηθούν και πρόσωπα που θα θέλει να προωθήσει η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο πρόεδρος του Συνεδρίου Ευάγγελος Μεϊμαράκης μπαρουτοκαπνισμένος στα κομματικά θα κατεβάσει δίκη του γραμμή.

Στο παιχνίδι δυνατά αναμένεται να μπει και ο Άδωνις Γεωργιάδης που συγκεντρώνει  ικανοποιητικό αριθμό κουπονιών.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα στηρίξει δικά του πρόσωπα και ο Αντώνης Σαμαράς ανεξάρτητα απο την γραμμή του Άδωνι Γεωργιάδη. Άλλωστε ο πρώην πρωθυπουργός που εχει ερείσματα εχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι βοηθάει τους φίλους του.

Ο Νίκος Δένδιας θα επιδιώξει να περάσει δικά του στελέχη στην Πολιτική Επιτροπή ενώ γραμμή θα κατεβάσει και η ΟΝΝΕΔ ως είθισται.

Από εκεί και πέρα σύμφωνα με πληροφορίες και ο Βασίλης Κικίλιας θα προσπαθήσει στηρίξει πρόσωπα της επιρροής του.

Η Θεσσαλονίκη 

Ενδιαφέρον έχει τι θα κάνει και ο πρώην γραμματέας Ανδρέας Παπαμιμίκος που στο προηγούμενο Συνέδριο σε συνεργασία με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης είχαν παίξει δυνατά. 

Τώρα όμως ο Δημήτρης Χρόνης που εχει επιρροή στο ΤΕΙ είναι στην ομάδα του Άδωνι Γεωργιάδη.