26.08.2019    06:51

Οι δημοσιογράφοι που κατεβαίνουν με τη ΝΔ – Όλα τα ονόματα

Μπορεί στο Μοσχάτο να υποστηρίζουν ότι επίσημα δεν έχουν δοθεί χρίσματα σε υποψηφίους βουλευτές αλλά μια σειρά από στελέχη έχουν δώσει τα χέρια και έχουν ξεκινήσει ήδη τον αγώνα τους. Μεταξύ αυτών είναι και γνωστοί δημοσιογράφοι. Πρώτη η Μαρία Σπυράκη που έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει το ευρωκοινοβούλιο για μια θέση στην ελληνική Βουλή, σε συνεννόηση πάντα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

spirakhΑυτό δείχνει και το γεγονός πως μέσα στον Ιανουάριο εγκαινιάζει το πολιτικό της γραφείο στη Θεσσαλονίκη ενώ η ίδια θα είναι υποψήφια στην Α Θεσσαλονίκης.

lazaridis

Ακόμα και ο Μακάριος Λαζαρίδης, ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη και διευθυντής του γραφείου τυπου της ΝΔ, όπως όλα δείχνουν θα είναι υποψήφιος στη γενέτειρά του την Καβάλα.

kirtsos

Ένας ακόμα όμως δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής ο Γιώργος Κύρτσος υπάρχει ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος, άλλα αυτό θα εξαρτηθεί από τον χρόνο των εκλογών. Αν κατέβει η περιφέρεια που θα διεκδικήσει σταυρό θα είναι η Φθιώτιδα.

Spyros_KapralosΣτην ίδια όμως περιφέρεια, δηλαδή στη Φθιώτιδα, θα είναι υποψήφιος ο δημοσιογράφος και διευθυντής του γραφείου τύπου της γαλάζιας Κ.Ο., Σπύρος Καπράλος.

efthimiouΣτην Άρτα ακούγεται έντονα το όνομα του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Γιώργου Ευθυμίου αν και εσχάτως οι πληροφορίες λένε πως ο ίδιος δείχνει ενδιαφέρον για τα αυτοδιοικητικά της πόλης.

ravanosΑπό την Άρτα προέρχεται όμως και ο δημοσιογράφος του Βήματος Άρης Ραβανός του οποίου το όνομα ακούγεται από την εποχή Σαμαρά για μια θέση στα γαλάζια ψηφοδέλτια. Ο ίδιος όμως διαψεύδει κάθε τέτοιο σενάριο αν και οι τελευταίες του παρεμβάσεις δείχνουν πως μπορεί να είναι υποψήφιος. Όχι όμως στην κεντρική πολιτική σκηνή αλλά είτε να διεκδικήσει το δήμο της Άρτας είτε την περιφέρεια Ηπείρου σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από την περιοχή.

Επί προεδρίας όμως Σαμαρά είχαν γίνει συζητήσεις και με τον δημοσιογράφο του STAR, Γιώργο Κολοβάτσιο για την γειτονική Πρέβεζα, αλλά τελικά οι κουβέντες δεν προχώρησαν.

Ένας ακόμα δημοσιογράφος που δείχνει ενδιαφέρον για τα αυτοδιοικητικά είναι και ο Γιάννης Πιτταράς του ΣΚΑΙ. Αν και ο ίδιος ακούγονταν για το ψηφοδέλτιο των Κυκλάδων φαίνεται να έχει βάλει στο μάτι το δήμο της Πάτρας. pipili

Από την άλλη όπως ενημερώνεται το 15minutes.gr υποψήφιοι θα είναι οι δημοσιογράφοι και πρώην υπουργοί Πάνος Παναγιωτόπουλος και Αργύρης Ντινόπουλος στη Β Αθήνας αλλά και η Φωτεινή Πιπιλή στην Αθηνών.

mixelakisΑντίθετα ο πρώην υπουργός και εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης επέστρεψε στη δημοσιογραφία ενώ πρόσφατα ανέλαβε γενικός διευθυντής ενημέρωσης και ειδήσεων στον ΑΝΤ1.

Ο Κώστας Μπογδάνος
Ο Κώστας Μπογδάνος

Πάντως στο τραπέζι παραμένει ακόμα το όνομα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου του ΣΚΑΙ για την Α Αθηνών, αν και το τελευταίο διάστημα ο ίδιος κάνει δεύτερες σκέψεις.

 

Πάντως από τον ΣΚΑΙ υπάρχει και άλλος δημοσιογράφος που είναι σε συζητήσεις με το Μοσχάτο.