15.08.2018    18:17

Οι υπουργοί και βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θέλουν να έχουν offshore εταιρίες!

Έντονες αντιδράσεις στην αντιπολίτευση, αλλά και στην κοινωνία, προκαλεί η ρύθμιση που πέρασε την περασμένη Κυριακή στο πολυνομοσχέδιο και επιτρέπει σε υπουργούς, βουλευτές και γενικούς γραμματείς να κατέχουν offshore εταιρείες.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση – που αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα – επιτρέπεται η κατοχή εξοχώριων εταιριών αρκεί η έδρα να είναι σε «φορολογικά συνεργάσιμες» χώρες, ακόμα κι αν οι χώρες αυτές χαρακτηρίζονται από το ΥΠΟΙΚ ως φορολογικοί παράδεισοι.

Μάλιστα, το άρθρο 178 του πολυνομοσχεδίου τροποποιεί το νόμο του 2003, που προέβλεπε γενική απαγόρευση συμμετοχής σε εξοχώριες εταιρείες αλλά και έκπτωση από δημόσια αξιώματα όσων συμμετέχουν σε οφ σορ.

«Ντροπή, η κυβέρνηση πρέπει να απολογηθεί» επισημαίνει η ΝΔ και προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ του μίσους και του διχασμού του κ. Κυρίτση, ο ΣΥΡΙΖΑ της αχρειότητας του κ. Πολάκη, ο ΣΥΡΙΖΑ της φορολογικής σφαγής του κ. Τσακαλώτου, ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολούθημα του λαϊκοεθνικιστικού τυχοδιωκτισμού του κ. Καμμένου, ο ΣΥΡΙΖΑ της αυταπάτης, του ψέματος και της απάτης του κ. Τσίπρα μιλά απογυμνωμένος από κάθε επιχείρημα, από κάθε σοβαρότητα και κάθε αξιοπιστία».

«Αυτοί που υπέκλεψαν την ψήφο του ελληνικού λαού στο όνομα του ήθους και της διαφάνειας, νομοθετούν να δικαιούνται οι βουλευτές να κατέχουν offshore» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι προκαλεί την ελληνική κοινωνία, που δοκιμάζεται βάναυσα από το φορολογικό σοκ και την αποτυχημένη πολιτική τους.

Η αντίδραση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

«Οι  υπουργοί και βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θέλουν να έχουν offshore εταιρίες», ανέφερε σε δήλωσή του ο Υπεύθυνος του ΚΤΕ Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Κουτσούκος, ζητώντας την απόσυρση μιας «ακόμη σκανδαλώδης» διάταξης, που συμπεριλαμβάνεται στο Πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε.
Σύμφωνα με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, «οι  υπουργοί και βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θέλουν να έχουν offshore εταιρίες.
Φρόντισαν να ανατρέψουν τη ρητή και καθολική απαγόρευση συμμετοχής των πολιτικών προσώπων σε offshore εταιρείες που είχαν νομοθετήσει οι  Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
Μια ακόμη σκανδαλώδης διάταξη, που συμπεριλαμβάνεται στο Πολυνομοσχέδιο των 240 άρθρων για το Υπερταμείο, τον κόφτη και τη νέα φοροκαταιγίδα.
Μια διάταξη που την ψήφισαν όλοι οι βουλευτές τους.
Τέρμα  στα παραμύθια ότι  δήθεν υπερασπίζονται τους φτωχούς που ψήφισαν «όχι».
Να την πάρουν πίσω άμεσα και αναδρομικά».