15.08.2018    20:06

Αγρότες: Με άδεια χέρια πίσω δεν γυρίζουμε- Νέο ραντεβού για το πρωί του Σαββάτου – Από την πίσω πόρτα της Βουλής έφυγαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο  των αγροτών στο Σύνταγμα και δίνουν νέο ραντεβού για το πρωί του Σαββάτου στις 11 πμ.

Έτοιμοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται οι αγρότες, διαμηνύοντας σε κάθε τόνο ότι «με άδεια χέρια πίσω δεν γυρίζουμε…». Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε το μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων, κ. Ρίζος Μαρούδας.
Παράλληλα σημείωσε πως η απόσυρση του νόμου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ για να προσέλθουν οι αγρότες στο τραπέζι του διαλόγου, όπως έχει καλέσει η κυβέρνηση.
«Ο καθένας θα κριθεί από τις επιλογές του», σχολίασε ο κ. Μαρούδας, σχετικά με την πρόθεση του μπλόκου των Τεμπών.

Σε ασφυκτικό κλοιό Αθήνα και κυβέρνηση

Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκεται η Αθήνα, καθώς δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, οι περισσότεροι εκ των οποίων αγρότες από όλη την Ελλάδα, βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος.
Η Ελληνική Αστυνομία κάνει λόγο για 10.000 διαδηλωτές, ενώ διεθνή Μέσα ανεβάζουν τον αριθμό ακόμα και πάνω από 30.000.
Πρόκειται, ως όλα δείχνουν, για ένα από τα μαζικότερα συλλαλητήρια με πολλά σωματεία και ιδιώτες να βρίσκονται δίπλα στους αγρότες, διαμαρτυρόμενοι για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.
Η προσέλευση του κόσμου εντυπωσιάζει, καθώς και η συμβολική συμμετοχή των περίπου 20 τρακτέρ, που κατέβηκαν στο κέντρο των Αθηνών από το μπλόκο της Νίκαιας, σημαιοστολισμένα με το πρόσωπο του αγωνιστή Μαρίνου Αντύπα.
«Δεν είμαστε λαμόγια, δεν είμαστε φοροφυγάδες», είναι ένα από τα συνθήματα, που βροντοφωνάζουν οι αγρότες στο Σύνταγμα.

Έφυγαν από την πίσω πόρτα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της μαζικής κινητοποίησης των αγροτών στην πλατεία Συντάγματος έσπευσαν να εγκαταλείψουν την Βουλή. Την ώρα που κορυφωνόταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αγροτών με την συμβολική παρέλαση των τρακτέρ μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στα γραφεία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στον δεύτερο όροφο του κοινοβουλίου είχαν μείνει… μόνο οι καθαρίστριες. Αναγκαστικά στην Ολομέλεια παρέμεναν λιγότεροι από 4-5 βουλευτές από τους συνολικά 144 καθώς και οι υπουργοί Βαγγέλης Αποστόλου και Γιώργος Κατρούγκαλος προκειμένου να μετέχουν στην συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης για το αγροτικό που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ. Είναι ενδεικτικό πως κατά την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής συζήτησης, στην ολομέλεια υπήρχαν μόνο δύο βουλευτές.

Οι συγκεκριμένοι έσπευσαν αμέσως μετά να δουν από τα προστατευμένα τζάμια του Μεγάρου την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Συντάγματος και να σχεδιάσουν τον διάδρομο διαφυγής καθώς γνωρίζουν πως πιθανή συνάντηση με τους αγρότες θα έχει ολέθριες συνέπειες! Πάντως, η συγκέντρωση εξελίσσεται σε ειρηνικό κλίμα παρά τις ατυχέστατες αναφορές του κ. Γιώργου Κατρούγκαλου περι αγροτικών συνεταιρισμών «συνώνυμων της λαμογιάς» που ρίχνουν λάδι στην φωτιά. Ωστόσο, η κατάσταση θυμίζει εποχές «Αγανακτισμένων» όταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τότε φυγαδεύονταν ακόμα και μέσα από τον Εθνικό Κήπο για να αποφύγουν την επαφή με τους διαδηλωτές.